Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματισμένων πολιτών στη Βηρυτό λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο λιμάνι της πόλης το απόγευμα της Τρίτης προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ των θυμάτων, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, είναι και μία Ελληνίδα, ενώ ακόμη δύο συμπατριώτες μας έχουν τραυματιστεί.

Κατά τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, Παναγιώτη Ανδριώτη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη που διαμένει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού, πάνω από 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 4.000 τραυματίστηκαν. Πολλοί ωστόσο παραμένουν αγνοούμενοι. Οι άστεγοι ξεπερνούν τις 300.000.

Εν τω μεταξύ, οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

H Ελλάδα στέλνει την 1η ΕΜΑΚ στον Λίβανο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου στη Βηρυτό, όπως ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε άμεση συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, θα μεταβεί σήμερα ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι στο Λίβανο μεταβαίνει ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.