Από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα, πιο χαλαρά μέτρα για τον κορωνοϊό. Νωρίτερα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είχε δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων.

Οι Ειδικοί εισηγήθηκαν θετικά για όρθιους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, αλλά και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

Δε θα επιτραπούν τα καρναβάλια για μια ακόμα χρονιά, ωστόσο οι Ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Μετά την εισήγηση των ειδικών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να εξετάσει επιμέρους ζητήματα. Συζήτηση θα γίνει και για τα καρναβάλια.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%», δήλωσε στο περιθώριο των αποφάσεων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα ενώ η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.