Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ: Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, που άνοιξε τα μεσάνυχτα, για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αυτήν τη στιγμή, οι αιτήσεις ανέρχονται σε 37.000.

ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Βήμα βήμα η διαδικασία για τους εργαζόμενους

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση από τον εργοδότη. Οι τέσσερις κατηγορίες είναι:

1. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν δήλωση από 1 έως 10 Απριλίου βάσει ΑΦΜ. Είναι πιθανό όμως να υπάρξει 10ήμερη παράταση καθώς ανακοινώθηκε αντίστοιχα παράταση και για τους εργοδότες που έχουν κλείσει προκειμένου να κάνουν τη δήλωσή τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

2. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται. Αυτοί έχουν χρονικό περιθώριο έως 30/04 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

3. Όσοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από πληττόμενη επιχείρηση στο διάστημα από 01/03 έως 20/03. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν δήλωση έως 10 Απριλίου αν η εταιρεία τους έχει κλείσει από το δημόσιο και έως 30/04 αν είναι πληττόμενη επιχείρηση.

4. Όσοι εργάζονται σε ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις κλπ (αυτοί θα κάνουν δήλωση έως 30/04).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.