Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μαλίων.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός και την ανάσταση της θυγατέρας του Ιαείρου, επισημαίνοντας το κοινό στοιχείο αυτών των ανθρώπων· την προσέγγιση του Χριστού με βαθιά πίστη και τόλμη και χωρίς φόβο, λαμβάνοντας έτσι την ποθούμενη ίαση. Και προσέθεσε: «Μέσα στο πέλαγος της ζωής και της καθημερινότητας αισθανόμαστε όλοι πολλές φορές ανίσχυροι, αδύναμοι, νικημένοι.

Νιώθουμε ότι δεν έχουμε από πού να στηριχθούμε για να πάρουμε δύναμη και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής. Συχνά μια ανυπέρβλητη δυσκολία μας βυθίζει σε απόγνωση και απελπισία. Και όμως ο Χριστός μας προσκαλεί να πιστεύσουμε και να ζητήσουμε την χάρη και το έλεός Του· και τότε είναι σίγουρο ότι η βοήθειά Του θα έρθει.

«Για να πιστεύσουμε όμως πρέπει να τολμήσουμε υπερβαίνοντας τον εγωισμό μας· να παραδεχθούμε την παντοδυναμία και την επενέργεια του Θεού στη ζωή μας, την προστασία και την ευλογία Του. Μέσα στις δυσκολίες, στις αστοχίες και τις αποτυχίες είναι ανάγκη να αποδεχθούμε την δική μας μικρότητα, την δική μας ανεπάρκεια και να στραφούμε με πίστη προς τον Θεό. Τότε μπορούμε με ταπείνωση να απευθυνθούμε προς Αυτόν και να Του ζητήσουμε να έλθει η βοήθειά Του προς εμάς.

Ο Θεός δεν είναι χαιρέκακος, ούτε θέλει να μας βλέπει να ταλαιπωρούμαστε. Επειδή όμως μας χάρισε την ελευθερία ως ανυπέρβλητο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης μας περιμένει από εμάς και ελεύθερα να Τον βάλουμε στη ζωή μας και στο μεταξύ διακριτικά μας σκεπάζει και μας προσφέρει τις ευκαιρίες να πιστεύσουμε σε Αυτόν. Και επειδή ο Θεός είναι αγάπη, μόλις προστρέξουμε με πίστη, σπεύδει και πραγματοποιεί το θαύμα στην προσωπική μας ζωή, όχι βέβαια πάντα σύμφωνα με τη δική μας επιθυμία, αλλά με γνώμονα το δικό μας πνευματικό συμφέρον».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.