της Αλεξάνδρας Παύλου- "Ο κόσμος φωνάζει εναντίον του... ήταν άρρωστος και έκατσε έξω από την εκκλησία και μετά πήγε για φαγητό..."

Ένα παράξενο πρωινό για τους κατοίκους στις Τρεις Ελιές, οι οποίοι περίμεναν πως και πως το συνεργείο του Υπουργείου Υγείας, μαθαίνοντας ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι θετικός στον κορωνοίο.

“Πήγαμε στην εκκλησία, ήταν και ο δεσπότης, φιλήσαμε και το χέρι του και έδωσε μας τα αντίδωρα.”

Το χωριό είναι τρομοκρατημένο, έπειτα από την ανακοίνωση πως ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι κρούσμα κορωνοιού.

“Κάτι κατάλαβαμε. Λέμε για να μείνει έξω, γιατί ήρθε για να μείνει έξω.. αφού το ήξερε όπως φαίνεται και είπε απλά πονώ λίγο τον λαιμό μου.”

Χριστόφορος Ιωαννίδης, Κοινατάρχης Τριών Ελιών
Είδα τον εδώ που καθόταν, δε μου φάνηκε να έχει συμπτώματα, λέω λόγω ζέστης… δεν πέρασε που το νου μου κάτι το κακό.

Την Παναγιά Χρυσοσώτηρως επισκέφθηκε τον Δεκαπενταύγουστο ο Μητροπολίτης Μόρφου. Ενώ μια κυρία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, μας είπε κατά λέξη τι της είπε ο Μητροπολίτης, όταν έφτασε στο χωριό.

“Δε θα μπω στην εκκλησία κατέβα κάτω να προσκυνήσω και να κάτσω στην αυλή. Δε θα μπω μέσα στην λειτουργία. Και εγώ όταν μπήκα μέσα, τους είπα συγγνώμη αλλά πρέπει να είναι άρρωστος με κορωνοϊό, άμα δεν ήθελε να μπει πρέπει να είναι άρρωστος.”

Μάλιστα τα ερωτήματα πολλά… καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο Μητροπολίτης, δεν αισθανόταν και τόσο καλά, κάτι που κατέγραψε και η κάμερα. Παρόλα αυτά παρευρέθηκε, συνομίλησε αλλά και ήρθε σε άμεση επαφή με τους πιστούς.

Χριστόφορος Ιωαννίδης, Κοινατάρχης Τριών Ελιών
Λέει μου έχω μία μικρή αδιεθασία και παράγγειλα ένα τσάι. Εμείς δε γνωρίζαμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όποτε προετοιμαστήκαμε για να τον καλωσορίσουμε στο χωριό.

Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, το χωρίο έσφιζε από επισκέπτες, αλλά και συγχωριανούς, που έσπευσαν να πάρουν την ευλογία του Ιεράρχη, αντίδωρο, αλλά και να του φιλήσουν το χέρι.

“Είπε μας άμαν πρσοσκηνούμε να βγάζουμε τη μάσκα μας, φορούσαμε τη μάσκα και τη βγάλαμε όταν πήγαμε να προσκυνήσουμε.”

“Ήρθε ο πάτερ, είπε είναι άρρωστος, αλλά μετά έδωσε το αντίδωρο, δεν έπρεπε να το δώσει.”

“Μπήκε μέσα και έδινε το αντίδωρο και φιλούσαν το χέρι του.”

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα, ωστόσο η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, και σχεδόν όλοι θα επαναλάβουν τον έλεγχο εντός των επόμενων ημερών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

9 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Τι προσπαθείτε να κάνετε? Να στρέψει τώρα τον λαό εναντίον ενός πραγματικού ανθρώπου του Θεού? Είστε πραγματικά ξεφτίλες. Ένας Δούρειος ίππος στο χώρο της εκκλησίας. Και εγώ πήρα αντίδωρο και τα ασπάστικα τα χέρια λ ιερέως που μόλις είχαν λειτουργήσει και κρατήσει το Χριστό. Τα ασπάστικα όχι μία αλλά πολλές φορές . Ο ιερέας είχε διαγνωστεί με κορονοιο. Όχι μόνο εγώ όλο το εκκλησίασμα. Κανείς δεν κόλλησε τίποτα! Μόνο κακό κάνετε στην εκκλησία και υπηρετείτε τον 《άλλο》 όχι τον Ιησού.

2

Να χαθείτε πουλημένοι ψεύτες. Ύπουλη Δούρειος ίππος. Προσπαθείτε να στρέψετε το λαό εναντίον και αυτού του ανθρώπου του Θεού? ξεφτιλισμένοι. Και για την αποκατάσταση της αλήθειας: και εγώ πήρα αντίδωρο από το χέρι ιερέως που είσαι αρρωστήσει με κορονοιο όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα εν γνώσει μου και πολλοί άλλοι μας το εκκλησίασμα. Ασπάστικπολλές φορές με ευλάβεια τα χέρια που μόλις είχαν λειτουργήσει και κρατήσει τον Χριστό Κανείς δεν έπαθε τίποτα!

3
Αθανάσιος

Την ποιο μεγάλη αρώστια να έχει ο κάθε αρχιερέας του Θεού. Όταν φιλάς το χέρι του ,φιλάς το χέρι του Χριστού οπότε και να θές δεν μπορείς κάποιος πιστός να πάθει κάτι απο την ίδια την Ζωή. Όπως όταν προσκυνάς τις εικόνες και τα λείψανα τον αγίων, δεν μπορείς να πάθεις κάτι γιατί προσκυνάς τους αγίους δεν προσκυνάς το ξύλο, το μάρμαρο οι τις μπογιές. Μέσα στον ιερό ναό/εκκλησία είναι τόπος αγιασμένος κατεβένουν άγιοι, Άγγελοι, το άγιο πνεύμα και εμέις να έχουμε λογισμούς το αν κολύσουμε κάτι είναι εκ του πονηρού. Ας ψάξουμε μέσα μας καλύτερα να κλείσουμε τις πληγές μας απο τα πάθοι μας πρώτα με την εξομολόγηση και τον εκκλησιασμό και με την ευλογία του πνευματικού μας να κοινωνάμε. Ας πάρουμε κανένα βιβλίο και ας διαβάσουμε να μάθουμε πραγματικά τί είναι τα μυστήρια της εκκλησίας, ας δούμε καμία ομιλία στο διαδίκτυο(ορθόδοξη). Το να μιλάμε χωρίς να ξέρουμε είναι επικινδυνο. Αυτά τα θέματα τα έχουν ξανα και ξανά θύξει άνθρωπο που δεν έχουν σχέση με τον Χριστό και αυτή είναι και η δουλειά τους. Έμείς πρέπει να είμαστε βράχοι στην πίστη μας και να γνωρίζουμε. Ευρενάτε τας γραφάς είπε ο Κύριος!!!

4
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ? ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ?

5
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ.

6
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ.ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ

7
Μαρία Κοκολάκη

Αν αποφασίζω να μπω στον Ναό , να προσκυνήσω την Εικόνα , να πάρω αντίδωρο και να ασπαστεώ το χέρι του ιερέα όπου κι σν βρίσκεται αυτός , τότε είμαι πραγματικά ΠΙΣΤΟΣ . Κι αφού ειμαι και δηλώνω ΠΙΣΤΟΣ , δεν σπεύδω μετά , με την πρώτη δυσκολία , να επιρρίπτω " ευθύνες " και να κάνω δηλώσεις . Επειδή ως πιστός θα πρέπει να γνωρίζω ότι σε κάθε περίπτωση ο Θεός είναι Εκείνος που θα επιτρέψει να νοσήσω + να μην νοσήσω . Ασφαλώς και χρειάζεται προσοχή και σύνεση , και τήρηση των λογικών μέτρων ! Αλλά επίσης ως ΠΙΣΤΟΣ , θα πρέπει να γνωρίζω ότι ο Ναός ορίζει την Εκκλησία " ήν εκτήσατο τω ιδίω αίματι " ο Χριστός , Εκείνος είναι και το Μέτρο στον Ναό Του ! Εκεί εξαγιάζει τα πάντα , και τα μέτρα των ανθρωπων δεν έχουν καμμία ισχύ ! Αυτό ας μας φωτίσει να πιστέψουμε . Με συγχωρείτε , καλή δύναμη σε όλους μας !

8
Γάκης Χριστόδουλος!!!!

Συμφωνώ αυτή είναι η Ορθόδοξη θέση!!

9
Δημήτριος

Έστω, ο ιεράρχης αγνόησε τα μέτρα προστασίας των πιστών. Οι ίδιοι οι πιστοί όμως που του φιλούσαν το χέρι, έπαιρναν Αντίδωρο και έρχονταν σε στενή επαφή μαζί του, ΔΕΝ γνώριζαν πως όλες αυτές οι πράξεις είναι επίφοβες και αντενδείκνυνται για οποιονδήποτε λόγο;