Πειραιώς Σεραφείμ: Να παρακαλέσουμε την Παναγία μας, εμείς τα σημερινά της παιδιά, να αποβούμε νικητές της ζωής, όπως το πνευματικό της παιδί ο Μέγας Μυροβλύτης Δημήτριος.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, χοροστάτησε σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ο Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για τον βίο και την παρρησία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, το Ιερό Εικόνισμα της οποίας τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Πανηγυριζοντα Ιερό Ναό.

Ο Ποιμενάρχης Πειραιώς, προέτρεψε όλους να «παρακαλέσουμε την Παναγία μας, εμείς τα σημερινά της παιδιά, να αποβούμε νικητές της ζωής, όπως το πνευματικό της παιδί ο Μέγας Μυροβλύτης Δημήτριος». «Με τη χάρη της Παναγίας, τις δεήσεις και ευχές του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, εύχομαι νίκη και δύναμη και ζωή», κατέληξε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσκύνηση του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Χοζοβιώτισσας συνεχίζεται αμείωτα, ενώ το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, έως την 1η Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.