Για την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

«Η εκκλησία είναι κοινωνία αγάπης, στοργής και μετοχής στην ανάγκη του άλλου και το μήνυμα της αγάπης είναι το χρέος μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε πως κάποια δυναμικά στηρίγματα έχουν συμβάλει σημαντικά ώστε να κατορθώσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

«Ένα από αυτά, είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει συνδράμει τόσο στα εκπαιδευτήρια και τα συσσίτια όσο και σε κάθε ευγενή προσπάθεια της εκκλησιαστικής ζωής» πρόσθεσε.

«Χωρίς τέτοια πρόσωπα, το έργο θα ήταν πολύ δύσκολο», δήλωσε και τόνισε πως «πρέπει να γίνει φωτεινό παράδειγμα και σε άλλους».

«Είναι καθημερινή πρακτική της προσφοράς και της αγάπης που δεν έχει όρια και δεν έχει τέλος», συμπλήρωσε.

Για όλα αυτά αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη και δοξάζει το Θεό.

Μιλώντας για την πανδημία, υποστήριξε πως πρόκειται για «μία τραγική κατάσταση αλλά παράλληλα μια εν δυνάμει ευλογία, καθώς μας χαρίζει αυτογνωσία, η οποία είναι βαθιά αιτία θεραπείας».

«Αν δε γίνουμε ταπεινοί μέσα στα πλαίσια της αγάπης τότε θα αποτυγχάνουμε συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι δεν είναι οι ηδονές του βίου ο σκοπός της ζωής, αλλά ο αληθινός άνθρωπος», πρόσθεσε.

Για τα περιστατικά όπου ιερείς τέλεσαν λειτουργίες και κοινώνησαν πιστούς εν μέσω καραντίνας στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ υποστήριξε πως δεν πρόκειται για αδίκημα, καθώς «άλλο είναι η συνάθροιση και ο συγχρωτισμός και άλλο το μυστήριο».

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.