Με ιερά κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ως άνω Ιερού Ναού με προεξάρχοντα τον Πανοσολογιώτατο Aρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στο λόγο του αναφέρθηκε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στις δοκιμασίες που περνά αυτό τον καιρό η ανθρωπότητα.

“Δεν υπάρχει κανείς που να έχει μεγαλύτερη αγάπη από εκείνον που θυσιάζει τον εαυτό του για εκείνους οι οποίοι είναι φίλοι του. Και εμείς δυστυχώς δεν είμαστε οι φίλοι του Νυμφίου, αλλά οι βλάσφημοι εχθροί, όπως βλέπετε καθημερινά να αποδεικνύεται από τις πράξεις της ζωής μας” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε: “Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ένας δρόμος του Σταυρού για να επανέλθουμε στην πραγματική μας ποιότητα και αληθεία. Ο Όσιος Πορφύριος ακριβώς αυτό έλεγε, το κήρυγμά του ήταν ακριβώς αυτό, «αγαπήστε τον Χριστό». Κι όλη αυτή η περίοδος είναι ακριβώς αυτή η πρόσκληση να αγαπήσουμε τον Νυμφίο Χριστό.”

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Σας εύχομαι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποβεί προς το συμφέρον πάντων, της Οικουμένης, της Ελλάδος, της Ηπείρου μας, μία ευλογία για να επανεύρουμε τον ορθό προσανατολισμό. Κι απέναντι στην πανδημία, στον πόλεμο, στην αντιπαλότητα, στην εχθρότητα, στην αμαρτία, στο έγκλημα με τις μύριες μορφές ας υψώσουμε όλοι την αγάπη προς τον Χριστό”.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.