Τόνισε ότι κληρικός της Αρχιεπισκοπής ζήτησε την παραίτηση του επειδή τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών.

Μητροπολίτης Σεραφείμ στα Παραπολιτικά 90,1: Όποιος αντιδρά στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και το δημοσιοποιεί, αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας..

Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη στάση αρκετών Ιερέων. Το πρόβλημα είναι στην αδυναμία του Κράτους να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και τη στρέβλωση.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαδίδουν fake news. Κληρικός ισχυρίστηκε πως έχω παραβιάσει Ιερούς Κανόνες και πρέπει να καθαιρεθω από την Αρχιεροσύνη.

Έκανε λόγο για αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα – όπως είπε- κάποιοι πολίτες να μη δέχονται τους εμβολιασμούς.

Τόνισε ότι κληρικός της Αρχιεπισκοπής ζήτησε την παραίτηση του επειδή τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών.

Είπε πως δεν είναι εφικτή η δυνατότητα στους ναούς να ελέγχουν όσους εισέρχονται σε αυτούς.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις για όσους αντιδρούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, απάντησε πως αν δημοσιοποιεί την γνώμη του έχει σχισματική χροιά καθώς αποκόπτεται από το σώμα της εκκλησίας.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μανωλης Αβραμιδης

Γιατί σας ενοχλεί η γνώμη και ιατρική άποψη του πατέρα Στυλιανού Καρπαθίου και τον καλέσατε σε δίκη; Δεν σας ενοχλεί το γεγονός πως αυτές οι απόψεις του ,αλήθειες, είναι πολλών ιατρών; ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. Με και από ευγένεια προς το σχήμα μας δεν συνεχίζω.