Η ιερά εικόνα της Παναγίας Παναχράντου και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού από την Άνδρο τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Δημήτρια 2019» έως τις 28 Οκτωβρίου προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν ως ακολούθως:

Σήμερα Παρασκευή 25/10 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας όπου θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Θεοδωρόπουλος για το ποιητικό πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου.

Αύριο Σάββατο 26/10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 17:00 θα ψαλεί Αρχιερατικός μεθέορτος εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της ιεράς εικόνας. Στις 21:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος.

Την Κυριακή 27/10 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ἠ συμβολή της Εκκλησίας στο αλβανικό έπος και την περίοδο της Κατοχής» από τη νομικό και φιλόλογο Στέλλα Αναγνώστου.

Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος για το διαχρονικό μήνυμα της κατήχησης του διδασκάλου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου σήμερα.

Την Δευτέρα 28/10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία όπου θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Γέροντας Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ναού μουσική εκδήλωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.