Στο στάδιο της οικοδόμησης εισήλθε ουσιαστικά ο νέος ναός του Αγίου Εφραίμ, στην περιοχή της Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα. Οι οικοδομικές εργασίες όσον αφορά στα έργα αντιστήριξης του ναού, ύψους πέντε μέτρων, ολοκληρώθηκαν και πλέον ο ίδιος ο ναός έχει «σηκωθεί» και μορφοποιήθηκε με τον τρούλο και τις άλλες λεπτομέρειες του κτιρίου, που δίνουν πλέον στους επισκέπτες μια σαφή εικόνα πώς θα είναι ο νέος ναός με την αποπεράτωση του.

Το νέο ναό, που ήδη επισκέπτονται δεκάδες πιστοί καθημερινά πριν καν την αποπεράτωση και λειτουργία του, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πλήθη πιστών από άλλες περιοχές του νησιού το προηγούμενο τριήμερο λόγω των διακοπών του δεκαπενταύγουστου, με αποτέλεσμα στην περιοχή να παρατηρείται μια ασυνήθιστη κυκλοφοριακή συμφόρηση αφού σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Μονή Αγίου Νεοφύτου που επίσης συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Το έργο αποπερατώνεται χάρη πρωτίστως στην αφιλοκερδή εργασία παραγόντων όπως ο πολιτικός μηχανικός Άνθιμος Ιωάννου, από την Τάλα ο οποίος ανέλαβε την Στατική Μελέτη και εποπτεία του όλου έργου και του αρχιτεκτονικού γραφείου Ιωακείμ και Λοιζάς που εκπόνησε τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Και βεβαίως η πρόοδος των εργασιών φέρνει στη μνήμη όλων τον Αριμανδρίτη Αλέξιο, “ψυχή” του όλου εγχειρήματος, που απεβίωσε τον Ιούνιο από κορωνοιό πριν προλάβει να δει το όραμα του πλήρως αποπερατωμένο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.