Περιορισμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα δύο αυτοκινητοδρόμων - Aναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Περιορισμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο και απαγορεύσεις διελεύσεων σε τμήματα δύο αυτοκινητοδρόμων προκαλούν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζονται οι οδικοί άξονες: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες Μαλιακού-Κλειδί Ημαθίας) και Ε65 (Λαμία –Ξυνιάδα) όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με παρεμβάσεις όπου απαιτούν οι συνθήκες από τους παραχωρησιούχους και την τροχαία.

Στον Ε65 έχει κλείσει το τμήμα Ανάβρα-Τρίκαλα από το 69ο χιλιόμετρο έως το 111ο και δίνονται οδηγίες από την τροχαία για εναλλακτικές διαδρομές. Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχει αποκατασταθεί από χθες η κυκλοφορία προς Αθήνα και έχει ξεκινήσει αμφίδρομη κυκλοφορία σε 6 χιλιόμετρα του κλάδου προς Θεσσαλονίκη με απόδοση μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση.

Η αμφιδρόμηση ξεκινά από τη Χ.Θ 291+700 έως τη Χ.Θ 284+700 και θα ισχύσει για όλο το διάστημα που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της βλάβης σε τμήμα του οδικού δικτύου στο ύψος του Αλμυρού στη Χ.Θ 287 που έχει υποστεί βλάβη το επίχωμα. Κατά τη διάρκεια της αμφίδρομης κυκλοφορίας δεν θα είναι δυνατή η χρήση των κλάδων εισόδου και εξόδου του κόμβου Αλμυρού στην κατεύθυνση προς Αθήνα, καθώς και του κλάδου εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα του ημικόμβου ΒΙΠΕ Αλμυρού.

Οι κάτοικοι των περιοχών Αλμυρού και ΒΙΠΕ Αλμυρού θα μπορούν να εξυπηρετούνται και να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα στον κόμβο Μικροθηβών και Σούρπης. Περιορισμοί σε μία λωρίδα παρατηρούνται και στην Σήραγγα των Τεμπών στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη όπου λόγω εισροής νερού αποφασίστηκε ο περιορισμός της κυκλοφορίας σε μία λωρίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.