Ηδη περίπου 29.000 «νέοι» συνταξιούχοι δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά τον προηγούμενο μήνα, καθώς καθυστερεί ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους. Τέλος, με άλλη πληρωμή, πιθανότατα προς το τέλος του έτους, αναμένεται να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται οι κληρονόμοι, για τους οποίους εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Τον Αύγουστο, οι πληρωμές αφορούν κατά κύριο λόγο νέες αποφάσεις για εφάπαξ, επιδόματα και διάφορες παροχές σε είδος και βέβαια τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από την Τετάρτη 25 Αυγούστου και μετά.

Αναλυτικά, περισσότεροι από 150.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, πριν από τον Μάιο του 2016, δεν έχουν λάβει ούτε τις νέες αυξημένες συντάξεις τους ούτε τα αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 23 μήνες.

Αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα δουν τις νέες αυξημένες συντάξεις και στη συνέχεια, με άλλη πληρωμή, τα αναδρομικά. Παράλληλα, εντός του φθινοπώρου εκτιμάται ότι θα πληρωθούν και περιπτώσεις συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση, διεθνείς συντάξεις ή συνταξιούχοι που απασχολούνται, και οι οποίοι δεν έχουν λάβει αυξήσεις και αναδρομικά, ακόμη κι αν συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016.

Οι πληρωμές των αυξήσεων θα προηγηθούν των αναδρομικών. Εν αναμονή βρίσκονται και χιλιάδες «νέοι» συνταξιούχοι, «δύσκολες υποθέσεις» με παράλληλη απασχόληση, καθώς και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση, τον Φεβρουάριο του 2020.

Από τον επόμενο μήνα και κατά κύματα θα συνεχιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή αυξημένων συντάξεων και αναδρομικών ποσών από τον ΕΦΚΑ, με βάση τις παλαιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 150.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι (πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου) αναμένουν επί 23 μήνες τις νέες αυξημένες συντάξεις τους, όπως αυτές θα προκύψουν μετά τον επανυπολογισμό τους βάσει των βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης, για τα έτη ασφάλισης από 30,1 και έως 40.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι πληρωμές των αυξήσεων θα προηγηθούν των αναδρομικών. Εν αναμονή βρίσκονται, δε, και χιλιάδες «νέοι» συνταξιούχοι, «δύσκολες υποθέσεις» με παράλληλη απασχόληση, καθώς και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση, τον Φεβρουάριο του 2020.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.