Το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στέφανο Τόλιο

Ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Τόλιος υπηρετεί την Ελλαδική Εκκλησία επί 31 συναπτά έτη. Είναι γεννημένος το 1960, ηλικίας δηλαδή 55 ετών. Έχει αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ έχει διατελέσει και εφημέριος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας.

Ένα από τα κυριότερα επιτεύγματα του βέβαια ήταν η σταδιακή «ψηφιοποίηση» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου οι πιστοί εδώ και λίγα χρόνια έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους ιερείς επί διοικητικών θεμάτων της μητρόπολης μέσω Skype, ακόμα και για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της γαμήλιας τελετής τους σε ναό που υπάγεται στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο διαδικτυακός τόπος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αποτελεί ακόμα με την επίβλεψη του ιδίου ένας από τους πιο ενημερωμένους της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου η Θεία Λειτουργία και τα Κυριακάτικα κηρύγματα του μητροπολίτη Άνθιμου «ανεβαίνουν» στο youtube άμεσα, ενώ παρέχεται πληθώρα πληροφοριών για τους ναούς της μητρόπολης, ιστορικά στοιχεία για τοπικούς αγίους και όλες οι πληροφορίες που μπορούν να αναζητήσουν οι πιστοί.

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Πατιακας στέφανος

Ευλογημενος και σπάνιος άνθρωπος. Τον γνωρίζω από διάκο, εδω και 30 και πλέον χρόνια, με τιμά με τη φιλία του, και τον εκτιμώ κι εγώ αφάνταστα. Πιστεύω οτι θα είναι αληθινός πατέρας για τον λαό της Καβάλας και πιστευω πολύ χρησιμος και στη Ιερά Σύνοδο.Ο θεός να του δινει δύναμη, να παραμεινει απλος, ταπεινός και με τη χαρακτηριστική αγάπη του, για να οδηγησει κοντα στον Χριστό και τον λαό της Καβάλας, όπως χρονια τωρα επραξε και στη θεσσαλονίκη. ΑΞΙΟΣ!!!