Το 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, «Πινδάρεια 2022», διεξήχθη την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θήβα, με τιμώμενο πρόσωπο τον περίφημο και καταξιωμένο Άρχοντα Μαΐστορα της ΜΧΕ κ. Γρηγόριο Νταραβάνογλου, ο οποίος και βραβεύθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στη Βυζαντινή Μουσική.

Παρέστη ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων Αθανάσιος Δημητρίου κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Θηβαίων και του Προέδρου του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών Πρωτοψάλτη κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και συγκλόνισε το κοινό των Θηβαίων. Στο κατάμεστο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών το κοινό δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τον Χοράρχη κ. Γεωρ. Καμαριάρη, Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, δήμου Αγ. Δημητρίου, με την Βυζαντινή Χορωδία «Ἀντιφωνικὸν μέλος», τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων κ. Ανδρέα Μαργέτη, εκ των αγαπημένων μαθητών του Άρχοντα, τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντ. Τσαρουχά, με την Χορωδία του Συλλόγου.

Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, στάθηκε μουσικά με αξιοπρέπεια και σεβασμό και απέδωσε τους τόσο απαιτητικούς ύμνους υπό την καθοδήγηση του κ. Αντ. Τσαρουχά. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν οι ύμνοι που έψαλλε ο Άρχοντας με την γλυκιά και κατανυκτική φωνή του.

«Εάν κάτι καλό γίνεται στον χώρο της Ψαλτικής Τέχνης, δεν είναι έργο ενός, αλλά όλων. Είναι έργο συλλογικό, έργο συνεργασίας και ενότητας. Αυτό απέδειξε ο πρόεδρος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θήβας. Όποιος νομίζει από μας ότι μπορούμε στη ζωή μας, όπου και να είμαστε, σε όποιο μετερίζι, ακόμα και στην οικογενειακή μας ζωή, ότι μόνοι μας μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, ότι οι επιτυχίες, είναι δικές μας ατομικές νίκες, είμαστε πολύ γελασμένοι. Πίσω από κάθε νίκη και κάθε επιτυχία και κάθε πρόοδο, βρίσκεται ένα επιτελείο ανθρώπων, βρίσκεται μία ομάδα, μία οικογένεια, μία συλλογική δουλειά και εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό για την κοινότητά μας πρέπει να κινηθούμε ως ομάδα, ως συνεργασία. Αυτό απέδειξε και η επιτυχία του 6ου Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, “Πινδάρεια 2022″», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετικό μήνυμα του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων Αθανάσιος Δημητρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.