Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη σήμερα στη Σίφνο, όπου τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Παναγίας Κόγχης, στον Αρτεμώνα, και ανέπεμψε ειδική Ακολουθία με τον τίτλο «Θεία Ανύμνησις δια τους ενθέω ζήλω χορηγήσαντας, μεριμνήσαντας και εργασθέντες δια την ανακαίνισιν του Ιερού Ναού», συντεθείσα από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως, φιλόλογο κ. Αλέξ. Μαρκουΐζο, επί τη ολοκληρώσει των εργασιών αγιογράφησεως, συντηρήσεως και επισκευής των τοιχογραφιών και επιχρισμάτων του εξονομασθέντος Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Διαμαντή, του Πρωτοπρ. Γεωργίου Καλαμάρη και Εφημερίων της νήσου.

Παρέστησαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιω. Γεροντής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κόγχης και πολλοί Σιφνιοι.
Στη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε την Μεγάλη Ευεργέτιδα του Ναού κα Μαρία Παππού-Βερνίκου-Ευγενίδη, για τη δαψιλή, φιλάγιο και γενναιόφρονα χορηγία της για την επισκευή και συντήρηση του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού, την Δήμαρχο και τον Δήμο Σίφνου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σίφνου, για την κοπιώδη μέριμνά του και όλους όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών, και ιδιαιτέρως τον κ. Βίκτωρα Μαυρογιάννη, ο οποίος ενδιεφέρθη εντόνως για την προώθηση και χρηματοδότηση του έργου, και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κ. Δημ. Αθανασούλη, για την ταχεία έγκριση των εργασιών.
Με το ίδιο πνεύμα ομίλησαν, ευχαριστώντας την κα Μαρία Παππού-Βερνίκου-Ευγενίδη και τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, για τη συμβολή του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, η Δήμαρχος Σίφνου, εκ προσώπου της μεγάλης ευεργέτιδος ο κ. Βίκτωρ Μαυρογιάννης και ο κ. Αντώνιος Καλογήρου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους πιστούς να ψάλλουν ομοθυμαδόν και εν ενί στόματι τα μεγαλυνάρια της Θεοτόκου και με τη διανομή προς τους παρισταμένους αναμνηστικών εικόνων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε στην Ερμούπολη και από αύριο, Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα, 12 έως 15 Αυγούστου αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην ιερά νήσο Τήνο, για τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία θα συμμετάσχουν, προσκληθέντες υπ’ αυτού, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Λαγκαδά κ. Πλάτων και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.