Την Άνδρο επισκέπτεται από το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και του Εφημερίου Αποικίων Πρεσβ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, τέλεσε τα Θυρανοίξια Παρεκκλησίου, τιμώμενου στο όνομα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που διαμόρφωσε εντός της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων ο Δευτεροκτήτορας και Σεβαστοκρατορας αυτής, Άνδριος Πλοιοκτήτης Ελευθέριος Πολέμης, γόνος ιερατικής οικογένειας, ο οποίος και εναπόθεσε σ’ αυτό τα οστά του πατρός του, Πρωτοπρ. Ιωάννη Πολέμη και του αυταδέλφου του Πρωτοπρ. Ιπποκράτους Πολέμη.

Ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον φιλογενή κ. Ελευθέριο Πολέμη για τη μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία και την Εκκλησία και τέλος ευλόγησε τα παιδιά της « Κιβωτού του Κόσμου», που φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή.

Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Στενιών, γενόμενος δεκτός με «μάσκουλα» (τοπικά εκρηκτικά), όπου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου, Πρωτοπρ. Ηλία Πετράκη, τέλεσε την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην συγκυρηναϊκή παρουσία της Παναγίας στη ζωή των ανθρώπων, καθώς συμμερίζεται τους αγώνες, τα προβλήματα, τους φόβους και τις αγωνίες τους και, με τη μητρική μεσιτεία Της προς τον Κύριο, προσφέρει λύσεις στα πνευματικά και υλικά τους αδιέξοδα.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τους παρισταμένους Πλοιοκτήτες, αδελφούς Γεώργιο και Δημήτριο Στεφάνου, τα πλοία των οποίων συνδέουν ακτοπλοϊκώς τις Κυκλάδες νήσους, για τις πολλές και πολλαπλές διευκολύνσεις, που του παρέχουν κατά τους συνεχείς πλόες του, προκειμένου να διαποιμάνει την πολυνησιακή Μητρόπολη Σύρου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.