Εκτελώντας την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου για επίσκεψη σε όλα τα Σχολεία της Επαρχίας, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Εφημερίους Μεγάλης Παναγίας Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Στυλιανό και Οικ. π. Πέτρο Ασβεστόπουλο και Παλαιοχωρίου Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Τόψη, επεσκέφθη σήμερα Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, τα Γυμνάσια Μ. Παναγίας και Παλαιοχωρίου. Τον συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς και ο Διάκονός του π. Νικόλαος Τσεπίσης.

Με τον ζέοντα λόγο του ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε στη νεολαία, μιλώντας στη γλώσσα της και με τον τρόπο που εκείνη σκέπτεται, αναφερόμενος βεβαίως στο μέγα εορταστικό γεγονός του χειμώνος, τη Γέννα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και φυσικά σε τρέχοντα και καθημερινά θέματα που εσχάτως δυστυχώς απασχολούν τον νεοέλληνα και ιδίως τα νειάτα. Πρόκειται για τις επιθυμίες –ορέξεις κάποιων που τις μηρυκάζουν διαρκώς και τις παπαγαλίζουν από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως πλειστάκις της ημέρας, βασιζόμενοι στη γκεμπελική νοοτροπία, πως λέγε –λέγε τα πάντα επιτυγχάνονται και αποτυπώνονται, ιδίως σε αγνές και τρυφερές ψυχές και συνειδήσεις.

Τα παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή άκουσαν τον Μητροπολίτη ως πατέρα και επεκρότησαν και με το χειροκρότημά τους τις θέσεις της Εκκλησίας που εξέφρασε. Ευχαριστίες πολλές στους Διευθυντές των Γυμνασίων Μ. Παναγίας κ. Γεωργ. Κουμαντσιώτης και Παλαιοχωρίου κ. Δημήτριο Ζωγράφο, ως και στους Συλλόγους Καθηγητριών και Καθηγητών των ως άνω Σχολείων που ομολογουμένως έκλεψαν την καρδιά, όχι μόνο του Επισκόπου, αλλά και απάντων των παρόντων Κληρικών –Συνεργατών του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.