Ποιμαντική επίσκεψη του στην Εξαρχία Ουγγαρίας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρεσένιος το τετραήμερο από 13ης έως 16ης Ιανουαρίου 2022. Μέσα στα πλαίσια του συντονισμού του έργου της Εξαρχίας, ασχολήθηκε με διοικητικά και ποιμαντικά θέματα και είχε συναντήσεις με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς.

Το Σάββατο 15η Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην πόλη Keszthely, όπως κάθε χρόνο, για τον Αγιασμό των υδάτων, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας. Προέστη της θείας Λειτουργίας στον παραχωρηθέντα ρωμαιοκαθολικό ναό Magyarok Nagyasszonya του Keszthely, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παϊσιο, ιερείς από την Εξαρχία Ουγγαρίας και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Μάξιμο Rugyko. Τη λειτουργία παρακολούθησαν οι πιστοί της περιοχής καθώς και οι διδάσκοντες και διδασκόμενοι του Σχολείου της Εξαρχίας στο Keszthely.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Θεοφανείων. Το γεγονός της φανερώσεως του Αγίου Τριαδικού Θεού στον κόσμο άνοιξε το δρόμο για τη σωτηρία του ανθρώπου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ανέλυσε το νόημα της παρουσίας του αληθινού Φωτός στη ζωή: ο πιστός βιώνει την παρουσία του Θεού και ζει φωτισμένος, ακολουθώντας το θέλημά Του, γνωρίζοντας ότι Εκείνος μόνον εργάζεται για τη σωτηρία του. Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους παρότρυνε να κτίσουν γερές βάσεις για το μέλλον, δημιουργώντας σχέση εμπιστοσύνης με το Χριστό, αφήνοντας Εκείνον να κατευθύνει τα βήματά τους ώστε «η ζωή τους να είναι πορεία προς το Φως, προς τη Βασιλεία του Θεού».

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στην όχθη της λίμνης ‎Balaton όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού από τον Σεβασμιώτατο και αγιάσθηκαν τα ύδατα και οι παρευρισκόμενοι. Αντηλλάγησαν ευχές με τις δημοτικές αρχές και τους φορείς και δόθηκαν συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημερώσεως. Προς όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «καλό κι ευλογημένο» το νέο έτος.

Ο Μητροπολίτης και οι παριστάμενοι, τηρώντας τα μέτρα για την προστασία από τη διάδοση της πανδημίας, παρακολούθησαν επίσης, στο Σχολείο, εορταστικό πρόγραμμα, που προετοιμάσθηκε από καθηγητές και μαθητές. Ο Σεβασμιώτατος είχε εκεί την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρισταμένους για επίκαιρα θέματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.