Ι.Μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου στο Γυμνάσιο Ωρωπού, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των Διδασκόντων και της Γυμνασιάρχου κας Ευαγγελίας Βλάχου.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, τον Σεβασμιώτατο, τον οποίον συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής Πρωτ/ρος π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους και ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Πρωτ/ρος π. Χαραλάμπης Θεοδώσης, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια η κα Γυμνασιάρχης. Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Κατ’αρχάς ευχαρίστησε τον Σύλλογο των Διδασκόντων για την ευκαιρία της γνωριμίας και επικοινωνίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός της προσδοκίας των Εθνών για την έλευση του Λυτρωτού στον κόσμο. Παρουσίασε κείμενα από τις παραδόσεις και τις προσδοκίες μεγάλων λαών και πολιτισμών στο θέμα αυτό, όπως των Βαβυλωνίων, των Περσών, των Αιγυπτίων, αλλά και των Κινέζων,των Ινδών και των Ιαπώνων. Αναφέρθηκε και στις προσδοκίες των Ελλήνων και των Ρωμαίων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απολογία του Σωκράτη.

Κατακλείοντας τόνισε ότι η Γέννηση του Θεανθρώπου εκπλήρωσε τις προσδοκίες όλων των λαών και χώρισε την ιστορία στα δύο.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές στη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων υπεθύμισε ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι κύριος της τεχνολογίας και όχι το αντίθετο. Τέλος τους προέτρεψε να πιστεύουν και να αγαπούν τον Θεό, να εκκλησιάζονται και να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να μην απελπίζονται και να έχουν ειρήνη στην ψυχή τους.

Στο τέλος διένειμε στους μαθητές και το Σύλλογο των Διδασκόντων ένα βιβλίο σαν ευλογία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με το Σύλλογο των Διδασκόντων στο Γραφείο του Σχολείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.