Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πιστοί της Βρετανικής Κολομβίας καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο που πραγματοποίησε δεκαήμερη ποιμαντική επίσκεψη από 13ης έως και 23ης Μαΐου.

Παρασκευή, 13 Μαΐου: Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Βικτώρια και συνδείπνησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Victoria και Vancouver.

Σάββατο, 14 Μαΐου: Την Θεία Λειτουργία και την σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Vickery στον Ι.Ν. Υπαπαντής στη Βικτώρια, τέλεσε ο Αρχιεπ. Σωτήριος βοηθούμενος από τον π. Γ. Τόλια και π. Τ. Πράττα. Άξιος!

Κυριακή, 15 Μαΐου: O Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ, Βοηθούμενος από τον π. Ν. Σιδερά, ιερατ. προϊστάμενο, και π. Γ. Despotov.

Ανεπέμφθη ειδική προσευχή για τα κεκοιμημένα μέλη της AHEPA, όπως καθιέρωσε η Ι. Αρχιεπισκοπή την τρίτη Κυριακή του Μαΐου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, η Κοινότητα προσέφερε γεύμα σε όλους.

Το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είχε δείπνο και συνάντηση με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών κοινοτήτων του Βανκούβερ και περιχώρων.

Δευτέρα, 16 Μαΐου: Έγινε σύναξη των τριών Φιλοπτώχων Τμημάτων Βανκούβερ και περιχώρων (Αγ. Γεωργίου, Αγ. Νικολάου και Δημητρίου, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης) στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και Δημητρίου στο Ανατολικό Βανκούβερ, με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο.

Τρίτη, 17 Μαΐου: Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τους ιερείς της περιοχής επισκέφθηκε τον π. Δημήτριο Παρτσάφα και την πρεσβυτέρα Ειρήνη. Ακολούθησε γεύμα των ιερέων, όπου συζητήθηκαν διάφορα ποιμαντικά θέματα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο π. Τ. Πράττας και π. Ν. Σιδεράς συνέφαγαν με την οικογένεια της Εντιμ. Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Vancouver, κας Ελένης Γεωργοπούλου, στο σπίτι της.

Πέμπτη, 19 Μαΐου: Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με μέλη της νεολαίας από το Βανκούβερ στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Απάντησε στις ερωτήσεις τους με πατρική αγάπη, για περισσότερο από μια ώρα, ενθαρρύνοντας όλους να ζουν την πίστη τους καθημερινά.

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου: Μέγα Εσπερινό την Παρασκευή το εσπέρας, και τη Θ. Λειτουργία το Σάββατο το πρωΐ, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, βοηθούμενος από τους ιερείς του Βανκούβερ και περιχώρων, στον Ι.Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Surrey και Fraser Valley B.C., στη γιορτή των προστατών Αγίων. Συμμετείχαν οι ιερείς, Τ. Πράττας, Γ. Despotov, Ν. Σιδεράς και Δ. Vickery.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον π. Γ. Despotov ως τον νέο ιερατ. προϊστάμενο της Κοινότητας και ανακοίνωσε, ότι ο κ. Χρήστος Vela, φοιτητής της Θεολογικής μας Ακαδημίας, θα χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κυριακή, 22 Μαΐου: Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και Δημητρίου, βοηθούμενος από τον π. Τ. Πράττα, ιερατ. προϊστάμενο, π. Π. Kondratyev και π. Δ. Τρυφωνόπουλο. Ειδική δέηση ανεπέμφθη για την Μάχη της Κρήτης στο τέλος της Θ. Λειτουργίας. Γεύμα προσφέρθηκε για όλους.

Το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είχε δείπνο με την οικογένεια του Άρχοντος Διονυσίου Στασινοπούλου. Είναι όντως άνθρωποι του Θεού. Πάντα φιλοξενούν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας στο σπίτι τους. Πολλές ευχαριστίες στην οικογένεια Στασινοπούλου.

Δευτέρα, 23 Μαΐου: Ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας την ευαρέσκειά του προς όλους όσοι έχουν βοηθήσει τις κοινότητές μας κατά την δύσκολη περίοδο του κορωνοΐού επέστρεψε στο Τορόντο. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε.

«Ας πράττουμε όλοι το θέλημα του Θεού. Ας φροντίζουμε τις εκκλησίες μας και τα διάφορα προγράμματά της: Νεολαία, Κατασκηνώσεις, Ιερόπαιδες, Κατηχητικά, Ελληνικά σχολεία και άλλα πολλά. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τη δόξα του Θεού. Καλό καλοκαίρι σε όλους»!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.