Το Σάββατο 1 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Προ της απολύσεως τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Αυγούστου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον εν λόγω Ιερό Ναό.

Το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πινών. «Οι Θείες Λειτουργίες, οι Εσπερινοί, οι μεγάλες και οι μικρές Παρακλητικές Ακολουθίες προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελούνται καθημερινά στους Ιερούς Ναούς δίδουν έναν προεόρτιο θεομητορικό χαρακτήρα στον μήνα Αύγουστο. Με την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου η Εκκλησία μάς προετοιμάζει κατανυκτικώς και πνευματικώς έτσι ώστε να επιτελέσουμε την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που οι Πατέρες της Εκκλησίας ονομάζουν «Πάσχα του καλοκαιριού», ανέφερε ο σεβαστός Ποιμενάρχης στο πέρας των Ακολουθίων και έδωσε ποιμαντικές συμβουλές και παραινέσεις προς ωφέλειαν των πιστών.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, Ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας τούτες τις άγιες ημέρες, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να επωφεληθούν της ακαταισχύντου προστασίας και μεσιτείας της Παναγίας μας προς τον αληθινό Θεό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.