Το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος πραγματοποίησε συνάξεις, ανά δέκα Ιερείς, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στην Κερά, στη Χερσόνησο, στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο και τη Νεάπολη.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στους Εφημερίους όλων των Ενοριών κατευθυντήριες γραμμές για την φετινή περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, γνωστοποιώντας και επιδίδοντάς τους παράλληλα τις διατάξεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Κυβερνήσεως και τις αποφάσεις της Εγκυκλίου που εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο σεβαστός Αρχιερεύς συμβούλευσε τους Ιερείς να τηρήσουν τα μέτρα με υπευθυνότητα και διάκριση. Να ανταποκριθούν, και πάλι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, στις ανάγκες των πιστών που επιθυμούν να προσέλθουν στο Μυστήριο της μετανοίας και της Θείας Ευχαριστίας.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, επί τη συμπληρώσει πέντε ετών από της χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο δεξιό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (προ της Χριστού Γεννήσεως) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Καρδιωτίσσης-Κεράς (Γενέσιον της Θεοτόκου) Πεδιάδος.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ευχήθηκε τα φετινά Χριστούγεννα και το Άγιο Δωδεκαήμερο να είναι μια ευλογημένη περίοδος για τον Ιερό Κλήρο και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, για ολόκληρη την Χριστιανοσύνη, για ολόκληρη την ανθρωπότητα που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας. Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκον υπέρ της λύσεως της ενσκηψάσης επιδημίας και υπέρ της στηρίξεως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που υπερασπίζεται με σθένος το πολύτιμο αγαθό της Υγείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.