Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Παρακάτω το πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας

• Δευτέρα 19/2

Επισκέφτηκε και τέλεσε ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αχλάδας Φλώρινας.

• Τρίτη 20/2

Ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Φλώρινας.
Ευλόγησε τη βασιλόπιτα του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Φλώρινας.
Δέχτηκε την επίσκεψη μελών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Φλώρινας (Κ.Η.Φ.Η.).

• Τετάρτη 21/2

Πραγματοποίησε την 3η σύναξη των κληρικών των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς.
Ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) στα γραφεία, παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε.ΤΗ.Π. κ. Δημητρίου Καρακασίδη.

• Πέμπτη 22/2

Δέχτηκε την επίσκεψη μελών του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας.
Απόγευμα:
Ευλόγησε τη βασιλόπιτα των μελών του Συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως.

• Σάββατο 24/2

Δέχτηκε την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψηφίου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Παρέστη στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας.

• Κυριακή 25/2

Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτου Περαίας και τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Μιχαήλ Μερκουριάδη, του πεθερού του πρωτοπρ. Ιωάννου Σαββίδη, και του Νικολάου Ναλμπάντη, ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Παρέστη σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Θεοδώρου Βυθούλκα, Προέδρου του Συλλόγου.

• Κυριακή 25/2 – Δευτέρα 26/2

Ονομαστήρια γέροντος Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Κυριακή 25/2, απόγευμα:

Παρέστη στον πολυαρχιερατικό εσπερινό του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, με αφορμή τα ονομαστήρια του γέροντος Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: του εορτάζοντος πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου και του Σύρου κ. Δωροθέου.

Δευτέρα 26/2, πρωί:

Συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, Καστορίας κ. Καλλινίκου. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.