Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.
Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, με σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην Ιερά Μητρόπολη.

Παρακάτω το πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας:
• Παρασκευή 12/4 •

Δέχτηκε την επίσκεψη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργιάδη Παναγιώτη.

Απόγευμα:

Τέλεσε τη Δ´ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της κοινότητας Αγίου Αθανασίου Πέλλας.

• Σάββατο 13/4 •

Δέχτηκε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

• Κυριακή 14/4 •

– Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μήνα Εμπορίου Εορδαίας.

– Παρέστη στην ετήσια «Χρηστίδειο Τελετή» 2024, που διοργάνωσε ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Αριστοτέλης», και πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία με θέμα «Εκκλησία και Παιδεία ώρα μηδέν» και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Στην εκδήλωση, που αποτελεί ημέρα των Γραμμάτων και της Παιδείας, τιμήθηκαν οι πρωτεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2022-2023. Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο Γέροντας Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Απόγευμα:

Χοροστάτησε στον Ε´ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φλώρινας, με ομιλητή τον αρχιμ. κ. Κύριλλο Τακίδη, με θέμα «Ο Ησυχασμός». Στον εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Γέροντας Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.