Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Ιεράς Πανηγύρεως της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο ναό της Ενορίας Καστελλίου Φουρνής.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ενορίας Βρυσών.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε επί τη Εορτή του εν αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στην ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Στον Εσπερινό παρευρέθησαν ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Χαριτάκης και Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ιερούργησε μετά του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων, παρουσία Περιφερειάρχου Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη και των πολιτικών, στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου επί τη επετείω της εκλογής του, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου εντός του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Ιεράς Πανηγύρεως της Εορτής της Αγίας Άννης στον φερώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

Την Δευτέρα 12 του μηνός ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νεαπόλεως.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την πορεία των μελετών που εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, καθώς και θέματα αφορώντα το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Παναγία η Γερόντισσα» Οροπεδίου Λασιθίου. Στην συνάντηση μετείχε ο κ. Ιωάννης Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχου.

Στα πλαίσια της συναντήσεως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να γίνουν στον τόπο μας. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τον αγώνα που δίδει και τον ευχαρίστησε για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που εκφράζει διαρκώς για την τοπική μας Εκκλησία. Επίσης ευχαρίστησε και τον κ. Ιωάννη Στεφανάκη ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Οροπέδιο.

Το εσπέρας της 14ης Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στη συνοικία «Κατσίκια» πόλεως Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη και Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, μετέβη στο Ηράκλειο όπου επεσκέφθη τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο. Ο Μακαριώτατος υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας με πολλή εγκαρδιότητα. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την ιεραποστολή στην Αφρική και τον αγώνα που δίδει καθημερινά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ώστε να διαδώσει το Λόγο του Θεού στα πέρατα της Μαύρης Ηπείρου.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νεαπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατουμένους και να τους τονώσει πνευματικά, μιλώντας για τη ζωή, το έργο και το μαρτύριο του Αγίου Ελευθερίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Νικόλαο Βλάση, τον Διευθυντή της Εξωτερικής Φρουράς κ. Εμμανουήλ Ταμπακάκη, τον Αξιωματικό Υπηρεσίας κ. Ιωάννη Χουλάκη και τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο σημαντικό έργο που επιτελούν και τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία παραμένει πάντοτε δίπλα τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.