Το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας των Νέων, παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως, σε δύο Εκδηλώσεις των Επαγγελματικών Λυκείων Χαλκίδος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος πραγματοποίησαν εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων των υλοποιηθέντων προγραμμάτων μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ του σχολικού έτους 2021-2022, κατά την οποία έλαβε χώρα και η απονομή Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ανέφερε ότι, μέσω αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δίνετε η ευκαιρία στους μαθητές που συμμετέχουν, να κοινωνικοποιηθούν, γνωρίζοντας ανθρώπους και πολιτισμούς. Τόνισε δε ότι οι συμμετέχοντες Νέοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στην Ευρώπη, μέσω αυτών των προγραμμάτων.

Επίσης, βράβευσε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδος, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ολλανδία.

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, το εσπερινού 3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος πραγματοποίησε λαογραφική παράσταση με θέμα «Οδοιπορικό στην Εύβοια», όπου οι μαθητές παρουσίασαν χορευτικό πρόγραμμα με τη συνοδεία του χοροδιδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Κοντάρα και την μουσική επένδυση από μαθητές και καθηγητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη και όταν κλήθηκε να χαιρετίσει την Εκδήλωση, επαίνεσε τους μαθητές, καθώς στις καθημερινές βιοτικές μέριμνές τους εντάσσουν και την εκπαίδευσή τους. Επίσης συνεχάρη τους Καθηγητές, που δημιουργούν, μέσα από τη διδασκαλία και το περιβάλλον του Σχολείου, ουσιαστικές σχέσεις με τους μαθητές τους.

Συμπλήρωσε δε ότι η παράδοση της Πατρίδας μας ενώνεται με την Εκκλησία, καθώς μετά από τον εκκλησιασμό, οι Χριστιανοί κάθονταν στα τραπέζια της αγάπης, που γίνονταν μετά και εόρταζαν με τον παραδοσιακό τρόπο που περιγράφηκε στην Εκδήλωση. Τέλος, ανέφερε την ίδρυση του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Ν. Προκόπι, στο οποίο εκθέτονται εκκλησιαστικά και πολιτιστικά κειμήλια, και τους προσκάλεσε όλους να το επισκεφθούν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.