Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης- Μια μέρα μετά την Εξόδιο Ακολουθία παραμένουμε συγκλονισμένοι από την εις Κύριον εκδημία του αγαπημένου μας παπα Σαράντη.

Συγκινημένη η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν αγωνιστή (ίσως από τους τελευταίους) της Ορθοδοξίας. Τον ΗΡΩΑ π Σαράντη Σαράντο.

Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν. Ιεράρχες, Πολιτικάντηδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοσμικές προσωπικότητες, όλοι βρήκαν τώρα ευκαιρία να διαφημιστούν με τον θάνατο ενός ήρωα. Που βρίσκονταν όλοι αυτοί όταν ο π Σαράντης έδινε τους δικούς του αγώνες για το καλό όλων μας.

Ο ΗΡΩΑΣ Ιερέας έμεινε από την αρχή ως το τέλος πιστός στις απόψεις τους. Όταν δεσπότες φοβισμένοι κρύβονταν στα Μητροπολιτικά Μέγαρα και στοχοποιούσαν πιστούς που έμπαιναν στις εκκλησίες, εκείνος με δύναμη ψυχής και πίστη στο Θεό αληθινή έβγαινε, τολμούσε, λειτουργούσε τους πιστούς. Τους έδινε δύναμη, τους έδινε πνευματική τροφή και θάρρος.

Έως ότου ιερείς πνευματικά του παιδιά, προφανώς εκτελώντας εντολές, έφτασαν στο απίστευτο σημείο θράσους να του ζητήσουν να μην έρχεται ο κόσμος του στις εκκλησίες τους φοβούμενοι τον κορονοιό ή μάλλον την κατσάδα.

Αυτές οι αισχρές προσωπικότητες, χθες έβγαζαν και λόγους, έριχναν Κροκοδείλια δάκρυα για τον Άγιο Γέροντα μας.

Η Ιστορία όμως κύροι είναι αδέκαστη. Θα γράψει τον ΗΡΩΑ παπα Σαράντη και για εσάς και τους δεσποτάδες σας θα αφήσει απλά μια υποσημείωση, βαθιά χαραγμένη στην καρδιά του κόσμου του π Σαράντη που τόσο πολύ θέλετε να πάρετε με το μέρος σας:

ΑΝΑΞΙΟΙ!

Ανδρέας Μ . Καραγιάννης

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.