«Η Ιεραρχία κατέθεσε την εισήγηση της με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει λόγο να το αρνηθεί αλλά τις τελευταίες ημέρες δεν λείπουν οι-εκ Μεσολογγίου ορμώμενες- πιέσεις για να μην προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Τα ανωτέρω αναφέρει πρόσωπο που γνωρίζει καλά τις εκκλησιαστικές διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για τις αλλαγές στις Μητροπόλεις της Αιτωλοακαρνανίας. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που διακινούνται περί άσκησης πίεσης στο Υπουργείο Παιδείας από διάφορα πρόσωπα ώστε να μην ιδρυθεί Μητρόπολη στο Αγρίνιο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει να φέρει στη Βουλή την εισήγηση της ΔΙΣ για τις αλλαγές στην Αιτωλοακαρνανία ωστόσο ενόψει αυτής της εξέλιξης ασκούνται πιέσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες-και από υψηλόβαθμους νεοδημοκρατικούς κύκλους- για να μην προχωρήσει η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποια πρόσωπα έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν σε παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας πως η διχοτόμηση δεν εκφράζει τη λαϊκή θέληση, πράγμα βεβαίως ψευδές, εκτός κι αν εννοούν τη θέληση συγκεκριμένων παραγόντων και μόνο της Ιεράς Πόλεως που ενώ θα διατηρεί έδρα Μητρόπολης που θα φέρει τον τίτλο του Μεσολογγίου εν τούτοις δίνει αγώνα για να μην εδρεύει και έδρα στο Αγρίνιο.

Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και όσοι θέτουν εμπόδια στην ίδρυση Μητρόπολης στο Αγρίνιο θα τεθούν και αυτοί στη λαϊκή κρίση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.