Μια οφειλόμενη απάντηση σε νοσηρούς εγκεφάλους που προσπαθούν ελέω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων να εκθέσουν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στις παρακάτω γραμμές θα μιλήσουμε σκληρά αλλά ρεαλιστικά.

Η Εκκλησία το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ιδιάιτερα δύσκολη θέση.

Ο κλήρος αντιδρά, οι πιστοί είναι εξοργισμένοι σε απίστευτο βαθμό και η διοικούσα Εκκλησία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Το χάος που επικρατεί δίνει την ευκαιρία σε διάφορα κέντρα να επεξεργάζονται σενάρια.

Ένα πρόσφατο είναι ότι τάχα επικρατεί κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος και παράκεντρα μαζί με Ιεράρχες μηχανορραφούν για να ρίξουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πρόκειται για ένα εντελώς αβάσιμο και χαζό θα έλεγα σενάριο.

Αβάσιμο διότι δεν ισχύει, δεν στηρίζεται πουθενά. Η Εκκλησία αποδεικνύει πως και στα δύσκολα είναι ενωμένη παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες.

Χαζό, διότι ακόμη και αν υπήρχαν όντως φιλόδοξοι Ιεράρχες , δεν αρκεί η μηχανορραφία και η διαρροή δήθεν αποκαλύψεων σε μπλογκ- πρακτορεία 3ης κατηγορίας που δεν έχουν πάνω από 10.000 αναγνώστες.

Δεν δύναται να δημιουργηθεί κλίμα και ρεύμα χωρίς μεγάλα και σοβαρά μέσα αλλά ιδιαιτέρως χωρίς αφήγημα.

Το αξίωμα του Προκαθημένου της εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησιας είναι κορυφαίο και ιδαίτερα σημαντικό και σίγουρα δεν βασίζεται σε υποτιθέμενες κινήσεις μερικών Ιεραρχων και των επιδοτούμενων blog της κακιάς ώρας.

Εν ολίγοις σε απλά ελληνικά, το παιχνίδι είναι σοβαρό και παίζεται πολύ ψηλά.. Εντός και εκτός Ελλάδος.

Ας πάμε λίγο στην ουσία όμως. Φαιδρά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαρροή της επιστολής του Αρχιεπισκόπου προς τον Πρωθυπουργό με αίτημα να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Η δημοσίευση της συγκεκριμένης επιστολής έπαιξε ιδιαίτερα θετικά, κυρίως επικοινωνιακά, μιας και έδειξε πυγμή από την πλευρά της Εκκλησίας σε μια εποχή που η βάση των πιστών ΄΄βράζει΄΄ και εναντίον της Ιεραρχίας για το ζήτημα των Ναών.

Τα αναληθή δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως αυτή η επιστολή επί τούτου διέρευσε για να τορπιλίσει τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Ζουν σε άλλο πλανήτη όσοι τα πιστεύουν αυτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος και το επιτελείο του έχουν διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όπως και αυτή της Πανδημίας αποτελεσματικά και με σοβαρότητα που αρμόζει στην Εκκλησία μας.

Έβαλε το καλό των Πιστών πάνω από το δικό του συμφέρον και από το συμφέρον της Εκκλησιας.

Γνωρίζουν όμως ότι επικοινωνιακά, στη μεγάλη βάση των πιστών κυριαρχεί μεγάλος αναβρασμός. Γνωρίζουν ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η εικόνα δύσκολα θα είναι διαχειρίσιμη η όλη κατάσταση.

Η Εκκλησία πρώτα από όλα πρέπει να έχει μαζί της το Ποίμνιο, μετά όλους τους άλλους.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.