ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Ο Προφήτης Ηλίας έζησε στο Ισραήλ, στα χρόνια του βασιλέα Αχαάβ. Ο Αχαάβ και η γυναίκα του Ιεζάβελ ήταν ειδωλολάτρες και καταδίωξαν πολύ τον προφήτη Ηλία. Μεγάλη γιορτή σήμερα 20 Ιουλίου. Τι γιορτάζει η Εκκλησία.

Ο Προφήτης Ηλίας, κάποια στιγμή προσευχήθηκε και δεν έβρεξε για τριάμισι χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Προφήτης κρυβόταν σε μια σπηλιά κοντά στον Ιορδάνη.

Εκεί υπήρχε ελάχιστο νερό, κι ένα κοράκι του πήγαινε τροφή κάθε πρωί. Όταν το νερό τελείωσε, πήγε και φιλοξενήθηκε σε μια χήρα γυναίκα, που είχε λίγο αλεύρι και λίγο λάδι.

Μεγάλη γιορτή σήμερα 20 Ιουλίου για την Εκκλησία.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Ηλίας

Ο προφήτης Ηλίας προκάλεσε τετρακόσιους ειδωλολάτρες ιερείς, να βάλουν πάνω στο θυσιαστήριο τα ξύλα και το σφάγιο για θυσία.
Εκείνοι άρχισαν να παρακαλούν το θεό τους, τον Βάαλ και την Αστάρτη, να ρίξει φωτιά την ώρα της θυσίας. Τότε ο Προφήτης τους είπε ότι ήρθε η δική του ώρα να κάνει θυσία.

Έβαλε κι έβρεξαν τρείς φορές τα ξύλα με νερό κι ύστερα προσευχήθηκε. Έπεσε τότε φωτιά από τον ουρανό κι έκαψε ολόκληρο το θυσιαστήριο.

Ο Ηλίας είπε να συλλάβουν τους ιερείς του Βάαλ και της Αστάρτης και τους έσφαξαν σε ένα χείμαρρο, εκεί κοντά,

Δέκα χρόνια μετά την ανάληψή της εξουσίας του Ισραήλ από τον βασιλέα Iωράμ, του έστειλε επιστολή προβλέποντας τον θάνατο του βασιλιά, επειδή απομακρύνθηκε από τον Θεό.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.