ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Την Αγία Αικατερίνη γιορτάζουμε σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, χρόνια πολλά και ευχές σε όλους. Η Αγία Αικατερίνη, «η πανεύφημος νύμφη του Χριστού» όπως την αποκαλεί ο Ιερός Ψαλμωδός, η πολιούχος του θεοβάδιστου Όρους Σινά, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 294 μ.Χ. από ειδωλολατρική οικογένεια και της έδωσαν το όνομα Δωροθέα.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου γιορτή Αγίας Αικατερίνης, γιορτάζουν σήμερα οι Αικατερίνα, Κατερίνα, Αικατερίνη, Καίτη, Κατίνα, Κατερινιώ, Κατινιώ, Κατίνγκω, Κατίγκα, Τίγκα, Κάτια, Ρίνα, Καλοτίνα, Κάρεν, Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία

Η Αγία Αικατερίνη έζησε την εποχή την οποία αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμίνος, ο οποίος ζητούσε από το λαό υπακοή στο πρόσωπό του και συμμετοχή σε ειδωλολατρικές θυσίες.

Από νεαρή ηλικία προσελκύσθηκε από τη χριστιανική διδασκαλία, την οποία μελέτησε, και αφού ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, εργάσθηκε με έντονη δράση, υπομονή και επιμονή, και τον διάδωσε, επιτυγχάνοντας τα μέγιστα χάριν της ρητορικής της δεινότητας και ασφαλώς των πολλών της γνώσεων.

Ήταν ευφυής και φιλομαθής.

Μιλούσε πολλές γλώσσες.

Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών κατείχε τις γνώσεις της ελληνικής, ρωμαϊκής και λατινικής φιλολογίας και φιλοσοφίας.

Ήταν άρτια καταρτισμένη στα δόγματα της χριστιανικής πίστης.

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα.

Η οικογένειά της ήθελε να την παντρέψει, όμως ο πόθος της Αγίας ήταν ο ενάρετος και άσπιλος βίος, η αγνότητα και η παρθενία κατά Θεό. Χαρακτηριστικός ο απότομος της τρόπος προς όσους την πλησίαζαν με προθέσεις ερωτικού είδους.

Κατόπιν πολλών πιέσεων της οικογένειας, η Αγία Αικατερίνη τους είπε ότι θα παντρευτεί κάποιο, ο οποίος ήταν ανώτερος της από όλα της τα χαρίσματα.

Έτσι, η μητέρα της της συνέστησε να επισκεφθεί ένα ασκητή, ο οποίος ασκήτευε λίγο έξω από την Αλεξάνδρεια, για να ζητήσει τη συμβουλή του.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: 25 Νοεμβρίου- ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Αγία Αικατερίνη – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.