ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: Όταν γεννήθηκε ο προφήτης (αιώνες πριν την γέννηση του Ιησού), ο πατέρας του είδε ένα όραμα: Δύο άνδρες ντυμένοι στα λευκά, ονόμασαν τον γιο του Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει. Τότε ο πατέρας του, πήγε στα Ιεροσόλυμα και περιέγραψε το όραμά του στους ιερείς. Εκείνοι προέβλεψαν ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Ηλίας, Λιάκος, Λιάκουρας, Λίας, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιάννα, Ήλια

Ο Προφήτης Ηλίας έζησε στο Ισραήλ, στα χρόνια του βασιλέα Αχαάβ. Ο Αχαάβ και η γυναίκα του Ιεζάβελ ήταν ειδωλολάτρες και καταδίωξαν πολύ τον προφήτη Ηλία.

Για αυτό κι εκείνος αναγκαζόταν διαρκώς να φεύγει και να κρύβεται.

Ο προφήτης δεν πέθανε, αλλά ανελήφθη στους ουρανούς με ένα πύρινο άρμα. Στην ανάληψη του Χριστού, ήταν δίπλα του μαζί με τον Μωυσή.

Σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο, ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη αλλά ζει στην γη με φθαρτό σώμα, εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Έτσι, εμφανίστηκε με το υλικό του σώμα ως εκπρόσωπος των ζωντανών, στη Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ και, όπως αναφέρει ο προφήτης Μαλαχίας και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, αναμένεται να εμφανιστεί και να ελέγξει τον Αντίχριστο, μαζί με τον Ενώχ, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία.

20 Ιουλίου γιορτή του Προφήτη Ηλία

Θαύματα του Προφήτη

  • Ο προφήτης Ηλίας, κάποια στιγμή προσευχήθηκε και δεν έβρεξε για τριάμισι χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Προφήτης κρυβόταν σε μια σπηλιά κοντά στον Ιορδάνη.

Εκεί υπήρχε ελάχιστο νερό, κι ένα κοράκι του πήγαινε τροφή κάθε πρωί. Όταν το νερό τελείωσε, πήγε και φιλοξενήθηκε σε μια χήρα γυναίκα, που είχε λίγο αλεύρι και λίγο λάδι.

Εκεί, έκανε θαύμα και το αλεύρι και το λάδι της χήρας δεν λιγόστεψαν. Κάποια στιγμή, το παιδί της γυναίκας αυτής αρρώστησε και πέθανε. Τότε ο Προφήτης προσευχήθηκε και το παιδί αναστήθηκε.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα.

  • Ο προφήτης Ηλίας προκάλεσε τετρακόσιους ειδωλολάτρες ιερείς, να βάλουν πάνω στο θυσιαστήριο τα ξύλα και το σφάγιο για θυσία.

Εκείνοι άρχισαν να παρακαλούν το θεό τους, τον Βάαλ και την Αστάρτη, να ρίξει φωτιά την ώρα της θυσίας. Τότε ο Προφήτης τους είπε ότι ήρθε η δική του ώρα να κάνει θυσία.

Έβαλε κι έβρεξαν τρείς φορές τα ξύλα με νερό κι ύστερα προσευχήθηκε. Έπεσε τότε φωτιά από τον ουρανό κι έκαψε ολόκληρο το θυσιαστήριο.

Ο Ηλίας είπε να συλλάβουν τους ιερείς του Βάαλ και της Αστάρτης και τους έσφαξαν σε ένα χείμαρρο, εκεί κοντά,

  • Δέκα χρόνια μετά την ανάληψή της εξουσίας του Ισραήλ από τον βασιλέα Iωράμ, του έστειλε επιστολή προβλέποντας τον θάνατο του βασιλιά, επειδή απομακρύνθηκε από τον Θεό.
    Η ανάληψή του στον ουρανό

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.