Σε αλλαγές στην εσωτερική της δομή προχώρησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με αποφάσεις που έλαβε μετά από συνεδρίαση της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον διορισμό του Αρχιερέα Μπόχνταν Τυμοσένκο (Bohdan Tymoshenko) ως επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος Εκδόωσεων και Εκπαίδευσης και τον διορισμό του π. Ivan Sydor ως αναπληρωτή του.

Δημιουργήθηκε ακόμη η Επισκοπή Μπελοτσέρκι, στα διοικητικά όρια της ομώνυμης περιφέρειας στην περιοχή του Κιέβου, διαχωρίζοντας την από την επαρχία του Κιέβου.

Επικεφαλής της Επισκοπής τέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος (Ζόρια) μέχρι πρότινος Αρχιεπίσκοπος Τσενίγιφ και Νίζιν.

Νέος επίσκοπος Τσερνίγιφ και Νίζιν ορίστηκε ο Αντώνιος Φίρλεϊ (Firley), μέχρι πρότινος εφημέριος στη Μητρόπολη Κιέβου.

Επίσης, κατόπιν αιτήματος του Αρχιεπισκόπου Συμεών και του Επισκόπου Μητροφάνη, άλλαξαν οι τίτλοι των επισκοπών του Χασκόβου και του Ντνιπροπετροφσκ (Dnipropetrovsk).

Από εδώ και στο εξής ο Επίσκοπος Συμεών είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ντνίπρο και Σιχεσλάβ και ο Επίσκοπος Μητροφάνης είναι ο νέος επίσκοπος Χαρκόβου και Σλομποζάν.

Η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε ακόμη ειδική δήλωση σχετικά με την ανάγκη νομικού περιορισμού της επέμβασης της επιτιθέμενης χώρας (Ρωσίας) στη θρησκευτική ζωή της Ουκρανίας.

Επίσης, αποφασίστηκε να συγκληθεί νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου των Επισκόπων στις 24 Μαΐου, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ημερολογιακής μεταρρύθμισης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.