ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Ο Ερντογάν δίνει μέσω ασυρμάτου τις ευχές του στον καπετάνιο του Αμπτούλ Χαμίντ Χαν και στη συνέχεια το ξεπροβοδίζει… κουνώντας -όχι μαντίλι- αλλά ρυθμικά τα δυο του χέρια.

Δευτερόλεπτα πριν, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η γεώτρηση θα γίνει στο στόχο “Yörükler-1” – στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Gazi Paşa και την Πόλη Χρυσοχούς.

Η Τουρκία έχει δεσμεύσει την εν λόγω περιοχή μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Μόνο που, σύμφωνα με τον Ερντογάν, αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή, με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας να λογαριάζει να κάνει μέχρι το τέλος του χρόνου άλλες 150 γεωτρήσεις σε όλη τη χώρα. “Θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε”, δηλώνει με κυνισμό ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το πλοίο μας δεν θα σταματήσει όταν τελειώσει η γεώτρηση εδώ. Θα πάει και σε άλλους στόχους. Έτσι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να το βρούμε. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός γι’ αυτό.

Σκληρές κουβέντες
Ως αναμενόταν, ο Ερντογάν δεν έστησε τη φιέστα μόνο για να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην έναρξη της γεώτρησης. Το έκανε και για να στείλει μηνύματα σε Λευκωσία και Αθήνα. Όχι ευθέως… αλλά με κρυφά νοήματα. Απευθύνθηκε λοιπόν σε όσους θα αντιδράσουν… παρασυρόμενοι από τις θέσεις των προγόνων τους και ακούστε τι προβλέπει ότι θα γίνει…

“Όσο δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά και δεν τους βλέπουμε ίσους με εμάς είναι καλά. Μια μέρα όμως θα χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο και θα συνέλθουν…

Ούτε οι μαριονέτες, ούτε αυτοί που κρατούν τις χορδές θα μας εμποδίσουν να πάρουμε αυτό που μας ανήκει.

Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίσω σε όσους θέλουν να αγνοήσουν τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες. Αυτοί που φτιάχνουν ψεύτικους χάρτες, να ξέρουν πως αυτή είναι πολύ μεγάλη μπουκιά για να περάσει από το λαιμό τους.

Έμμεσες απειλές, μέσα από ένα λόγο γεμάτο προκλητικές αλληγορίες και αντιθέσεις…
“Το όραμα μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας είναι τόσο σημαντικό, που δεν έχουμε χρόνο να αντιμετωπίσουμε τις αυταπάτες όσων ξυπνούν κάθε μέρα υπό το φόβο της ημισελήνου, της σημαίας μας.
Δεν διστάσαμε, δεν θα διστάσουμε, να παλέψουμε με νύχια και με δόντια όταν χρειαστεί για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Για να πω με λόγια, όσοι που περπατούν στο μονοπάτι μαζί μας κερδίζουν, όσοι περπατούν το μονοπάτι απέναντι μας χάνουν”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Το 7ης γενιάς γεωτρύπανο έχει μήκος 238 μέτρων και πλάτος 42 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και μπορεί να διεξάγει γεώτρηση μέχρι 12.200 μέτρα. Με πλήρωμα 200 ατόμων, το Αμπτούλ Χαμίντ Χαν διαθέτει διπλό σύστημα ασφαλείας και δύο γέφυρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.