«Η Εκκλησία έχει δείξει μία πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Διαρκής ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με τη πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο» δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με το Πάσχα τόνισε ότι γη κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την Εκκλησία, «προκειμένου να να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση, ιδίως τις ημέρες κορύφωσης που είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά»

«Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι, δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες.

Αλλά περιμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του, για τους άλλους λίγους που δικαιολογεί αυτήν την έξοδο να μπορέσει να εκτελέσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας

«Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, σε συνεργασία με την εκκλησία πάντα, λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας και φροντίζουμε να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών»

Αναφορικά με το Άγιο Φως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ότι γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα, και ανά τη επικράτεια και πως είναι σε συνεννόηση με τη εκκλησία

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.