Πέτρος Κουσουλός: Μέσω Twitter, ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της “Μπαμ στο Ρεπορτάζ”, σχολίασε την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το αυτόφωρο σε βάρος του μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από την εφημερίδα.

“Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασία του αυτοφώρου για τη σύλληψή μου αποκαλύπτει τα εξής: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρεύσουν και άλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις” έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά το αδίκημα παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, με τον Πέτρο Κουσουλό να υποστηρίζει ότι το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει πως μόνο αν κάποιος χρησιμοποιεί υπηρεσιακά έγγραφα για να βλάψει το κράτος, διώκεται. “Τι σκοπό βλάβης έχει ο δημοσιογράφος;” αναρωτιέται σε άλλη ανάρτησή του.

Το επίμαχο δημοσίευμα
Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Μπαμ στο Ρεπορτάζ” την περασμένη Κυριακή, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Η εφημερίδα παρουσίασε επίσημα έγγραφα της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις του τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, σχετικά με τις εξελίξεις για την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο και την παραλία Ναυάγιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.