Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε ζωντανά μέσω skype στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» για την νέα καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέροντας ότι όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία.

«Η εκκλησία μέσα στα χρόνια αναδεικνύει πολύ τη δοκιμασία, την εγκράτεια , τη νηστεία. Για δείτε τώρα που ζούμε μια μεγάλη νηστεία, της περιόδου της Σαρακοστής και συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών, από τη δοκιμασία που περνάμε, το ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς» εξήγησε. «Αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται χωρίς να είναι θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ως Χριστιανός ορθόδοξος».

«Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες» συμπλήρωσε «που είμαστε εκατομμύρια Έλληνες και εκατομμύρια άνθρωποι, εμείς που πιστεύουμε στην αποκάλυψη του Θεού που είναι ο Χριστός, αισθανόμαστε λυπημένοι, είμαστε στενοχωρημένοι, μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Αλλά και αυτό ακόμη είναι μια καθαρή συναίσθηση υπακοής. Είναι πολύ ωραίο πράγμα η υπακοή, όχι όμως με την έννοια της δουλοπρέπειας και της ανελευθερίας, γιατί ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους και αυτή η περίοδος τώρα, που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι πολύ δυνατή».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Γρηγόριος

Το θέμα αδελφέ Πέτρο είναι ότι ο Χριστός μας δεν επιβάλει την νηστεία και την εγκράτεια, αλλά αφήνει τον κάθε άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει. Δυστυχώς πάνω στον αντισυνταγματικό νόμο του κράτους και την προσκύνηση της Δ.Ι.Σ στο κράτος και όχι στον Χρίστο, προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμαζευτα. Οχι άλλη υποκρισία. Αυτή η Δ.Ι.Σ. το 2016 στο ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ αναγνώρισε της αίρεσης ως Εκκλησίες,έτσι παύει αυτό που λέμε εις μίαν Αγία Αποστολικήν Εκκλησία,αλλά πλέον ο Χριστός δεν έχει μια αλλά πολλές ομολογίες αιρέσεις που ο Ιερονυμος και Βαρθολομαίος τις ονόμασαν Εκκλησίες γραφωντας στα παλιά τους τα υποδήματα την πίστη των πατέρων 2000 ετών.