Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ενημερώνει τους καταναλωτές για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 καθώς και για το τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα
Τηλ.: (210) 3820860
Fax.: (210) 3301977
E-Mail: [email protected]
Internet: http://www.obe.gr

Αρ.πρωτ. 7224

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περίοδος πετρελαίου θέρμανσης 2020-2021. Τιμές και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ενημερώνει τους καταναλωτές:

Από τις 15 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η χειμερινή περίοδος της μειωμένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης 2020-2021. Η εκκίνηση γίνεται σε ευνοϊκή περίοδο, ως προς τις τιμές, οι οποίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οι χαμηλές τιμές δίνουν μια ευκαιρία για πολλούς καταναλωτές να επανέλθουν σε καλές συνθήκες θέρμανσης και υγείας μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και ελλείψεων. Ελπίζουμε οι χαμηλές τιμές να διαρκέσουν μέχρι τέλους της περιόδου. Με δεδομένο δε ότι δεχόμαστε τα συνεχή κύματα επιθέσεων της πανδημίας του covid19, η καλή θέρμανση είναι ένας από τους όρους προστασίας από τον ιό.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί μεταξύ 0,80 και 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

Για πολλά, οικονομικώς αδύναμα, νοικοκυριά θα ισχύσει όπως και πέρσι το επίδομα θέρμανσης ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο. Το επίδομα από τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα δοθεί μέχρι τέλους του 2020.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2020-2021. Πότε και πως θα γίνει η καταβολή

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές καλό είναι να ετοιμαστούν από τώρα γιατί οι κλιματικές μεταβολές γίνονται διαρκώς και περισσότερο πιο ακραίες και απρόβλεπτες και δεν πρέπει κανένα νοικοκυριό να βρεθεί προ απροόπτων.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.

Προσοχή σε μη ελεγχόμενους που προσφέρουν «φθηνές τιμές». Μπορεί να κοστίσουν πολύ και να βγουν πανάκριβες!

Η ΟΒΕ κατά πάγια τακτική της, συνιστά στους καταναλωτές πριν από κάθε κίνηση να κάνουν την δική τους έρευνα. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να εκτιμήσουν τα δεδομένα και να επιλέξουν τη συμφερότερη τιμή.

Επειδή η ζωή έχει δείξει ότι η συμφερότερη τιμή δεν είναι πάντα η «φθηνότερη», η καλύτερη λύση είναι να προσφεύγουν στους βενζινοπώλες της περιοχής τους, αυτούς που ξέρουν, αυτούς που τους έχουν «τσεκάρει», αυτούς που μπορούν ανά πάσα στίγμα να απευθυνθούν για κάθε πρόβλημα και κάθε ανάγκη. Η εμπιστοσύνη είναι βασικός όρος καλής αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση που ο καταναλωτής διαπιστώνει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορεί να καταφεύγει στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ. 1520

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.