Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται σε δύο θαύματα που επετέλεσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην πόλη της Καπερναούμ· τη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός και την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου.

Περαίνοντας την ομιλία του, επεσήμανε: «Το δίδαγμα που εξάγεται από την ανάγνωση της σημερινής ευαγγελικής διηγήσεως είναι ότι η βαθιά και αληθινή Πίστη είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά στη ζωή μας και μας οδηγεί στο θαύμα. Η Πίστη είναι εκείνη που μας κάνει να υποδεχόμαστε τον Χριστό και να ελπίζουμε σε Αυτόν.

Πολλές φορές οι άνθρωποι πλησιάζουμε τον Χριστό μόνο όταν Τον έχουμε ανάγκη, όταν έχουμε προβλήματα και διάφορες δυσκολίες στη ζωή μας. Όταν είμαστε άρρωστοι, όλοι καταφεύγουμε στο Χριστό. Όταν έχουμε φτώχεια ή ανάγκη, τότε επικαλούμαστε τη βοήθεια του Χριστού και των Αγίων. Όταν όμως είμαστε καλά, όταν είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και τα έχουμε όλα στη ζωή μας, πολλοί από εμάς Τον ξεχνούμε.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι η χαρά και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων είναι πρόσκαιρα, ενώ η χαρά που μας δίδει ο Χριστός είναι μόνιμη και δεν μπορεί κανείς να μας την αφαιρέσει. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε όμως είναι να ομολογούμε ότι ο Χριστός είναι η πηγή, ο αρχηγός και ο Κύριος της ζωής και του θανάτου και αν έχουμε Πίστη, μπορούμε κι εμείς να Τον εγγίσουμε για να λάβουμε την χάρη και τη δύναμή Του».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.