Την Κυριακή 3 Μαρτίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Χαμηλό Μέσα Λακωνίων.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς πιστούς, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στο γεγονός της μελλούσης κρίσεως του Θεού. Το Ευαγγέλιο δεν προβάλλει μόνο την αγαθότητα του Θεού, αλλά και την δικαιοσύνη, την κρίση Του απέναντι στα δημιουργήματά Του, η οποία αποτελεί αναπόφευκτο γεγονός, μια εσχατολογική βεβαιότητα και πραγματικότητα που ομολογείται και στο Σύμβολο της Πίστεώς μας. Και υπεγράμμισε ότι ο Χριστός δεν εγκατέλειψε ποτέ τους ανθρώπους, αντιθέτως κατήλθε στη γη για να τους σώσει. Και θα φανερωθεί ξανά κατά την συντέλεια του κόσμου για να λάμψει η αλήθεια και η δόξα του Θεού.

Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο οποίος θα είναι ο ένας και μοναδικός Κριτής μας, θα ξαναέλθει στη γη για να κρίνει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, χριστιανούς και μη, πιστούς και απίστους, με κριτήριο την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Διότι στη σημερινή εποχή, συμπλήρωσε, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από πείνα, δίψα, ασθένειες και δυστυχίες, τους οποίους καλούμαστε να διακονήσουμε προσφέροντάς τους την αγάπη και την βοήθειά μας και μεταδίδοντάς τους με τον τρόπο αυτό τη χαρά, την ειρήνη, και τη σωτηρία που αποπνέει το Ευαγγέλιο του Χριστού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά της κατηχητικής συντροφιάς της Ενορίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.