Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων για τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στους Ιερούς Ναούς με το άνοιγμά τους προς το εκκλησίασμα την Κυριακή 17 Μαΐου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ήλθε σε επικοινωνία με τους Κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Νεαπόλεως και Αγίου Νικολάου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

«Η ένωση του ανθρώπου με τον Θεό θα πρέπει να διακατέχεται από αγάπη και όχι από φόβο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος απαντώντας σε όλους εκείνους που αμφισβήτησαν τη στάση που κράτησε η Εκκλησία για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα. Εν συνεχεία ανέπτυξε το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ισχύει για το διάστημα 17 Μαΐου έως 5 Ιουνίου και προβλέπει το άνοιγμα των Ιερών Ναών για τους πιστούς και την μετοχή των στα Μυστήρια της Εκκλησίας και έδωσε με σαφήνεια οδηγίες την στάση που θα πρέπει να τηρούν τόσο οι Κληρικοί όσο και οι πιστοί εντός και εκτός των Ιερών Ναών, σύμφωνα και με την Εγκύκλιο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Απευθυνόμενος προς τους Κληρικούς ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανέφερε: «Πάντοτε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στους πειρασμούς, εστιάζοντας στην ουσία της σχέσης και της επικοινωνίας μας με τον Θεό. Γι’ αυτό τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, εμπιστευόμενοι την χάρη του Θεού, λειτουργούμε και προσευχόμαστε αδιαλείπτως για όλους τους ανθρώπους και για όλη την οικουμένη και παροτρύνουμε τους χριστιανούς να προσέλθουν εις μετάνοιαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως». Και ανακοίνωσε εις γνώσιν του εκκλησιάσματος την καθημερινή τέλεση Θείων Λειτουργιών από την Κυριακή 17 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου, καθώς και την τέλεση Αγρυπνίας σε όλες τις μεγάλες Ενορίες επί τη Αποδόσει της Εορτής του Πάσχα. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η στάση της Εκκλησίας θα είναι για άλλη μια φορά υποδειγματική κατά την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

Στο πέρας της συναντήσεως οι Κληρικοί είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με τον Σεβασμιώτατο, διατυπώνοντας διευκρινιστικές ερωτήσεις και απορίες επί του θέματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.