Την 29η Δεκεμβρίου, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανεφέρθη στο μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου και επεσήμανε το σωτηριώδες μήνυμα που ο Χριστός δίδει με την Γέννησή Του σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, στο οποίο η Εκκλησία μας προτρέπει να ανταποκριθούμε καταλλήλως.

«Εξ αφορμής του προπατορικού αμαρτήματος ο πολυεύσπλαχνος Θεός, που αγαπούσε τα πλάσματά του και επιζητούσε την σωτηρία τους, κατέβηκε στη γη, έλαβε την φθαρτή σάρκα του ανθρωπίνου σώματος για να βοηθήσει τον ανήμπορο άνθρωπο να βγει από το τέλμα της αμαρτίας. Καταδέχτηκε να γεννηθεί σε μία φάτνη αλόγων και να εκδιωχθεί στην Αίγυπτο για να γλιτώσει από το ξίφος του Ηρώδου, από το οποίο βρήκαν το θάνατο 14.000 νήπια που σήμερα εορτάζει η Εκκλησία και να κηρύξει το Ευαγγέλιο της Δικαιοσύνης, το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού, που χαρίζει τη σωτηρία σε εκείνους που θα προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν έμπρακτα στη ζωή τους.

Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Και πως ο άνθρωπος γίνεται Θεός; Μας το διδάσκει με το παράδειγμά Του: με την ταπείνωση, την υπομονή, την υπακοή στο Ευαγγέλιό Του που όλα αυτά μας οδηγούν στην μία και μοναδική εντολή του Χριστού, την εντολή της αγάπης.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έρχεται καθημερινώς αντιμέτωπος με ποικίλα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ψυχή του κι αυτό διότι απομακρύνθηκε από τον Χριστό, απ᾽ όλα εκείνα που φωτίζουν την καρδιά του. Ας φροντίσουμε λοιπόν να διαφυλάξουμε τις παραδόδεις που διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας γιατί έτσι θα διατηρήσουμε την ταυτοπροσωπία μας και ως χριστιανοί αλλά και ως Έλληνες». Και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά, υγιεινά, ειρηνικά κι ευλογημένα και κυρίως χριστοφόρα και φωτοφόρα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας έψαλαν στον Σεβασμιώτατο επίκαιρα κάλαντα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.