Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοχού Πεδιάδος.

Εξ αφορμής της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας που αναφέρεται στο θαύμα της θεραπείας των δέκα λεπρών και τη θερμή ευγνωμοσύνη ενός εξ αυτών προς τον Ιησού Χριστό, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανεφέρθη στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα στις δωρεές του Θεού στη ζωή μας και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να Του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για όσα υλικά και πνευματικά αγαθά μας προσφέρει:

«Οι ευεργεσίες του Θεού είναι αλήθεια αμέτρητες. Η πρόνοιά Του απλώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Μας δημιούργησε εκ του μηδενός και μας δίνει όλα τα μέσα για τη συντήρησή μας. Ασυγκρίτως μεγαλύτερες είναι οι πνευματικές δωρεές Του, με κορυφαία ευεργεσία το ότι από την αγάπη Του έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε για να μπορούμε εμείς να έχουμε την δυνατότητα να αναστηθούμε. Μας γλίτωσε από την φοβερή κόλαση και μας χάρισε την αιώνια ζωή. Μας έβαλε μέσα στην Εκκλησία Του, μας αξίωσε να γνωρίσουμε την αλήθεια, να είμαστε Χριστιανοί. Ευεργεσίες όμως είναι και οι θλίψεις που επιτρέπει ο Θεός στη ζωή μας, διότι όταν τις αντιμετωπίζουμε με πίστη και υπομονή, εξαγιαζόμαστε.

Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει τρόπος και εμείς να εκδηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας. Πρώτα-πρώτα αναγνωρίζοντας τις ευεργεσίες του Θεού. Να κάνουμε αποτίμηση και απολογισμό των πράξεων και των «σημείων» της κάθε ημέρας της ζωής μας. Έτσι θα συνειδητοποιούμε τις φανερές και ίσως, τις πιο πολλές αφανείς Του ευεργεσίες και να Τον ευχαριστούμε προσευχητικά. Η προσευχή μας είναι καλό να μην περιέχει μόνον αιτήματα, αλλά κυρίως ευχαριστίες. Να μετέχουμε πρόθυμα και καρδιακά στη Θεία Λειτουργία, η οποία έχει κατεξοχήν ευχαριστιακό χαρακτήρα. Το σημαντικότερο όμως είναι να εκ­δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας έμπρακτα με τη ζωή μας. Να κάνουμε υπακοή στο Θέλημά Του και αναλογιζόμενοι πως ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας, να σταυρώσουμε κι εμείς τα πάθη μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.