194 χρόνια από τη γέννηση του Petr Semenov-Tian-Shansky: Το σημερινό Doodle γιορτάζει τον πολυ-ταλαντούχο Ρώσο γεωγράφο, συγγραφέα και στατιστικολόγο Petr Petrovich Semenov-Tian-Shansky.

Ο πρωτοπόρος εξερευνητής του ορεινού συστήματος Tien Shan της Ασίας, ο Semenov έκανε τεράστια βήματα σε ποικίλα πεδία, όπως η γεωγραφία, η βοτανική, οι στατιστικές και τα οικονομικά – συγκεντρώνοντας μια ολοκληρωμένη συλλογή έργων τέχνης της Ολλανδίας και της Φλάνδρας και πάνω από 700,00 έντομα.

Ο Petr Petrovich Semenov γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια αυτή την ημέρα το 1827 κοντά στην πόλη Ryazan στη Δυτική Ρωσία.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Πήρε ενδιαφέρον για τη βοτανική και την ιστορία ως παιδί και συνέχισε να σπουδάζει φυσικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Μετά την αποφοίτησή του, έγινε δεκτός στη διάσημη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία, όπου ξεκίνησε να μεταφράζει έργο του διάσημου Γερμανού γεωγράφου Karl Ritter.

Ήταν αυτό το έργο που ενέπνευσε για πρώτη φορά τον Semenov να εξερευνήσει την οροσειρά Tien Shan της Κεντρικής Ασίας, η οποία σχεδόν δεν είχε διαχωριστεί από δυτικούς επιστήμονες.

Το 1856, ο Semenov ξεκίνησε τη θρυλική πρώτη του αποστολή της Tien Shan. Κατά τη διάρκεια δύο ταξιδιών, ταξινόμησε τεράστιες περιοχές ορεινού εδάφους και ανακάλυψε οκτώ νέα είδη φυτών. Μετά την επιστροφή του, ο Σεμένωφ εξελέγη αντιπρόεδρος της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας και ενθάρρυνε μια νέα γενιά να ακολουθήσει τα χνάρια του ως εξερευνητές.

Ο Semenov έγινε γερουσιαστής το 1882 και προχώρησε στην κορυφή της πρώτης απογραφής πληθυσμού της Ρωσίας το 1897.

Προς τιμήν των γεωγραφικών του επιτευγμάτων, ο Semenov έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Tian-Shansky στην 50χρονη επέτειο της εμβληματικής του εκδρομής.

Χρόνια πολλά σε έναν άφοβο τυχοδιώκτη που έφτασε στις υψηλότερες κορυφές της επιστημονικής προόδου.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.