Πέθανε ο στρατηγός Κόρκας -Διοίκησε καταδρομείς στον εμφύλιο – Ξεψύχησε στο Μνημείο των Πεσόντων Ιερολοχιτών Καταδρομέων στο Καβούρι.

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα ένας από τους πρωταγωνιστές του εμφυλίου πολέμου. Ο στρατηγός Κόρκας που πέθανε σήμερα σε ηλικία 101 ετών ήταν μια ζωντανή μνήμη του εμφύλιου πολέμου, ο οποίος δίχασε την χώρα και έσπειρε την καταστροφή.

Ο Στρατηγός Κόρκας ήταν διοικητής λόχου Καταδρομών στον εμφύλιο και πολέμησε ενάντια στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας σε πολλές μάχες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην Μάχη της Φλώρινας (12 Φεβρουαρίου 1949), όπου ο ΔΣΕ γνώρισε ήττα, μετά τις μεγάλες επιτυχίες στην Έδεσσα και στο Καρπενήσι.

Ο στρατηγός Κ. Κόρκας στη συνέχεια τραυματίστηκε στο πόδι στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική τον Νοέμβριο του 1949.

Συνέχισε όμως να πολεμάει εναντίον του ΔΣΕ ακόμα και μετά την κατάληψη του Γράμμου στις 29 Αυγούστου 1949. Στις μάχες που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους ένστολοι και από τις δύο πλευρές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος, ο οποίος ήταν σήμερα παρών στο Ετήσιο Μνημόσυνο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, και έζησε τις τελευταίες στιγμές του στρατηγού Κόρκα, έγραψε στο twitter

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.