Σε ηλικία 82 ετών - Ηγήθηκε της κάλυψης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν, το 1981 - «Εάν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπάς να κάνεις» έλεγε.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώτος παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του αμερικανού δικτύου CNN, Μπέρναρντ Σο, σε ηλικία 82 ετών. Ο πρώην δημοσιογράφος έμεινε στη θέση του για δύο δεκαετίες και συνδέθηκε με τα γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο.

Η υγεία του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα καθώς ο Σο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον με πνευμονία, σύμφωνα με τον Τομ Τζόνσον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του CNN.

Η επιτυχημένη πορεία του αμερικανικού δικτύου φέρει και τη σφραγίδα του πρώην δημοσιογράφου, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στον σταθμό από την έναρξη της λειτουργίας του, την 1η Ιουνίου του 1980, μέχρι το 2001 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε ο Σο.

Ηγήθηκε της κάλυψης της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981, γεγονός που καθιέρωσε το CNN ως αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης.

Το 1988, ο Σο συντόνισε το προεδρικό ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τζόρτζ Μπους και Μάικλ Δουκάκη. Μια ερώτησή του προς τον τελευταίο προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι συνέβαλε στην ήττα του.

CNN’s Bernard Shaw destroys Michael Dukakis in 1988 Presidential Debate

O Σο είχε ρωτήσει τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος φυλακισμένος σε αναστολή, βίαζε και σκότωνε τη γυναίκα του. Η απάντηση του Δουκάκη θεωρήθηκε τότε πολύ «χλιαρή».

«Εάν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπάς να κάνεις»

Κατά το ξέσπασμα του πολέμου του Κόλπου το 1991, όταν το δίκτυο παρείχε πρωτοποριακή κάλυψη της σύγκρουσης, ο Shaw βρισκόταν στη Βαγδάτη, μεταδίδοντας την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονταν, ο Σο βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και μετέδιδε τηλεφωνικά ότι «ο ουρανός πάνω από τη Βαγδάτη φωτίστηκε. Βλέπουμε φωτεινές λάμψεις σε όλο τον ουρανό».

Για περισσότερες από 12 ώρες, ο ίδιος όπως και οι δημοσιογράφοι Πίτερ Αρνέτ και Τζον Χόλιμαν έκαναν ρεπορτάζ από το θέατρο του πολέμου. Αφού τελικά εγκατέλειψαν τη χώρα για την Ιορδανία, ο Σο επέστρεψε στον αέρα, λέγοντας ότι «εάν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπάς να κάνεις».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.