Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος. Ο ηθοποιός που ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πέθανε -σύμφωνα με πληροφορίες - γαλήνια στο σπίτι του.

Ο Ορφέας Ζάχος είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες αλλά ο «Κίμωνας» από την ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» τον στιγμάτισε.

Γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 στον κινηματογράφο. Οι ρόλοι που έχει παίξει ήταν χαρακτηριστικοί. Ωστόσο, ο ταλαντούχος ηθοποιός πέρα από την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την προσωπική του ζωή.

Η ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» ήταν σταθμός στην καριέρα του, ωστόσο ο Ορφέας Ζάχος έχει παίξει σε πολλές ακόμη ταινίες, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση μεταξύ των οποίων, ο «Γιούγκερμαν», ο «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» και ο «Καπετάν φάντης μπαστούνης».

Φιλμογραφία

1961 Η Λίζα και η άλλη

Μας κλέψανε την Γκόλφω

1962 Θρίαμβος

1967 Ο γεροντοκόρος

1967 Καλώς ήλθε το δολάριο

1967 Δημήτρη μου, Δημήτρη μου

1968 Καπετάν φάντης μπαστούνι

1969 Ο τζαναμπέτης

Στον ίλιγγο της ζωής

Φτωχογειτονιά αγάπη μου

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό

Τα κορόιδα, η βαλίτσα μου κι εγώ

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

1970 Έμπαινε Μανωλιό

Το παιδί της μαμάς

Εσένα μόνο αγαπώ

Μια ζωή χωρίς αγάπη

Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά

1971 Της ζήλειας τα καμώματα

1972 Η κόμισσα της Κέρκυρας

1979 Ένα γελαστό απόγευμα

1980 Ξεβράκωτος Ρωμιός

Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ.

1981 Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.