ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη προκάλεσε στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης, και όχι μόνο, ο θάνατος του πρώην μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ιωάννη Γκόρου, ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 63 ετών.

Η σορός του επρόκειτο να εκτεθεί για την καθιερωμένη αγρυπνία (wake) στο νεκροπομπείο Farenga Funeral Home (38-08 Ditmars Boulevard στην Αστόρια) από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ.

Με καταγωγή από τη Χειμάρρα, ο Ιωάννης Γκόρος είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες στα εθνικά θέματα και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο. Υπηρέτησε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως υπεύθυνος του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

«Ο Γιάννης ήταν ένας μορφωμένος άνθρωπος. Ηταν τελειόφοιτος της στρατιωτικής σχολής Πολεμικής Αεροπορίας και ήταν, πρώτα απ όλα, Ελληνας. Αγαπούσε την πατρίδα όσο κανένας άλλος, ποτέ δεν την είχε βγάλει από μέσα του. Εδώ δούλευε σε διάφορες δουλειές για να ανταπεξέλθει. Αρχικά ήταν εδώ και ο πατέρας του, ο οποίος αργότερα επέστρεψε στην Ηπειρο και πέθανε εκεί», αναφέρει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Παναγιώτης Μιχαλέας, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον αείμνηστο Ιωάννη Γκόρο.

«Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαι 82 χρόνων και για εμένα ο Γιάννης ήταν σαν ένα μεγαλύτερό μου παιδί. Λυπήθηκα πολύ, δεν περίμενα ότι θα έφευγε τόσο νέος», τόνισε ο κ. Μιχαλέας.

Τη θλίψη του για την εκδημία του Ιωάννη Γκόρου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

«Ο Ιωάννης Γκόρος υπήρξε μέλος του Δ.Σ., στο παρελθόν, και προσέφερε στην Ομογένεια, λυπούμεθα για τον θάνατο αυτού του ανθρώπου είναι ένας ομογενής που δούλεψε σκληρά εδώ στην Αμερική», ανέφερε ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην πρόεδρος, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο εκλιπών «ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε τη βοήθειά του στην Ομοσπονδία».

Ο Ιωάννης Γκόρος αφήνει πίσω την κόρη του, Ελένη Γκόρου, αλλά και την αδελφή του, Νίνα Κοτζόλι (Nina Cozzoli).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.