Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής περιόδου, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό σε σχολεία της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως μας επισκέφθηκε και τέλεσε τον αγιασμό στο 35ο Δημοτικό, στο 12 Γυμνάσιο, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Περιστερίου καθώς και στο Παπαχαραλάμπειο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο.

Οι μαθητές μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος ως γνήσιος πατέρας τους μίλησε για την αξία της Παιδείας και της μόρφωσης στο σύγχρονο περιβάλλον.

Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, όπως και στο μήνυμα που εξέδωσε προς όλους τους μαθητές, ὀτι: “Ἡ μόρφωση καί ἡ ἀγωγή μεταδίδεται πρωτίστως μέσα ἀπό τήν προσωπική ἐπικοινωνία καί σχέση τοῦ μαθητῆ καί τοῦ καθηγητῆ. Εἶναι μετάδοση πείρας καί ἔχει χαρακτῆρα προσωπικό” και ζήτησε από τους μαθητές και καθηγητές να καλλιεργήσουν αυτή τη σχέση ώστε να γίνουν πρότυπα ήθους και να αποκτήσουν υγιή παιδεία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές και δασκάλους υγεία και κατά Θεόν προκοπή και υποσχέθηκε ότι ως νέος ποιμενάρχης θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για πνευματική πρόοδο, ώστε οι μαθητές του Περιστερίου να αποτελούν πρότυπο για όλη την μαθητιώσα νεολαία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.